Ous amb samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, se'n poden menjar de 4 a 6 a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 ous

    4 escalunyes

    2 tomates pera

    2 cebes de Figueres

    1 pebrot vermell

    1 albergínia

    1 llimona

    vi ranci

    vermut negre

    sal 

    oli OVE

    saïm

    pebre negre

    llorer

    farigola

    marialluïsa

    pa

PREPARACIÓ

  1. Posem aigua a escalfar.
  2. Amb la punta d'un ganivet, fem una creu a les tomates, les escaldem fins que la pell s'arrugui, i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. 
  3. Tallem les cebes a macedònia i les posem a enrossir, a foc mitjà, amb força oli.
  4. Traiem la pell, la polpa i les llavors de les tomates. Les tallem a macedònia i les afegim a la cassola quan la ceba sigui transparent. Ho remenem i ho deixem coure uns 5 minuts.
  5. Traiem la pell, la polpa i les llavors del pebrot. El tallem a macedònia i l'afegim a la cassola quan la tomata hagi perdut color i fermesa. Ho remenem i ho deixem coure uns 5 minuts.
  6. Tallem l'albergínia a macedònia, l'afegim a la cassola, ho integrem bé i ho deixem coure 5 minuts més.
  7. Hi afegim 1 fulla de llorer i uns branquillons de farigola. Ho salpebrem i ho remenem.
  8. Apugem el foc i quan veiem que es comença a enganxar, hi aboquem un raig de vi ranci per aixecar els sucres del fons de la cassola. En deixem evaporar l'alcohol.
  9. Posem a escalfar una paella amb oli i saïm. Quan estigui ben calent, hi marquem les escalunyes pels dos cantons, prèviament pelades i tallades per la meitat. Quan estiguin ben marcades, traiem l'excés de greix i hi afegim un raig de vermut. El deixem evaporar, hi posem el suc d'una llimona i ho deixem coure fins que aconseguim una textura de xarop.
  10. Omplim les cassoletes amb la samfaina i les escalunyes, deixant un espai al centre per encabir-hi els ous.
  11. Escalfem una paella amb oli i saïm i, quan estigui ben calent, hi fem els ous com si féssim ous ferrats. Tant el rovell com la clara que l'envolta, han de quedar cruets, ja que s'acabaran de fer al forn.
  12. Posem un ou a cada cassoleta i les enfornem a 220º durant 1 minut, juntament amb unes llesques de pa.
  13. Ho servim amb unes fulles de marialluïsa i unes voltes de pebre negre.
Anar al contingut