Ous amb minestra de verdura

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Martí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant del Col·legi d'arquitectes, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 100 g de mongeta tendra
  • 100 g de pastanaga
  • 280 g de patates
  • 100 g de pèsols
  • 2 pebrots de morro de bou
  • 100 g de xampinyons
  • 50 g de pernil
  • 50 g de mantega
  • 1 ceba
  • 100 g de carxofes
  • 1 tassa de maionesa
  • oli i sal

PREPARACIÓ

En primer lloc, coeu els ous en un cassó amb aigua i un raig de vinagre durant 6 minuts.
És important que siguin exactament 6 minuts; així la clara us quedarà cuita i el rovell cru. En una olla amb aigua, bulliu-hi les verdures: la mongeta tendra, les carxofes, els pèsols i les pastanagues tallades a daus. Mentrestant, daureu la ceba ben picada en una paella. I, les patates (tallades a daus), fregiu-les en una altra paella amb força oli calent. A continuació, poseu a fondre la mantega en una cassola. Després afegiu-hi la ceba, els xampinyons (ja cuits i laminats) i el pernil tallat a daus. Remeneu-ho i tireu-hi les patates fregides. Mireu que tot quedi ben emulsionat. Poseu-hi les verdures, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho. Deixeu-ho uns minuts més al foc i ja podreu servir-ho. Feu un llit de minestra al plat i, al damunt, col·loqueu-hi els ous. Acompanyeu-ho amb maionesa.