Ous a la ranxera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet i equilibrat: hidrats de carboni (tortilles), proteïnes (ou), verdures (sofregit, amanida alvocat) i greixos (oli).

INGREDIENTS

  • 150 g de cigrons cuits

    150 g de farina de blat de moro

    150 g de blat

    125 g de formatge reblochon

    30 g d'aigua mineral

    5 tomàquets de penjar

    4 ous

    1 ceba morada

    1 bitxo fresc

    fulles d'orenga

    pebre vermell dolç fumat

    oli OVE

    coriandre fresc

    1 alvocat

    sal

    pebre

    llima

PREPARACIÓ

  1. Fem la massa de les "tortilles" posant tot el producte sec (farina de blat, farina de blat de moro  i sal) en un bol amb aigua.
  2. Dividim la massa en quatre parts, les estirem amb un corró i ho enfarinem.
  3. Les posem a coure en una paella ben calenta pels dos cantons i ho filmem a pell. Ho reservem.
  4. Fem salsa de tomàquet ratllant tomàquets i ho reduïm a la meitat en una paella sense oli.
  5. Tallem la ceba a la brunosa i el bitxo a rodanxes fines.
  6. Un cop reduït el tomàquet hi afegim fulles d'orenga tallades petites, sal, pebre i una cullerada de cafè de pebre vermell dolç fumat. Parem el foc i hi afegim ceba, bitxo, els cigrons i oli OVE per temperar-ho tot.
  7. En unes safatetes, hi posem les "tortilles", els cigrons amb tomàquet, els ous trencats i el formatge. Ho posem al forn, 7 minuts, a 220º.
  8. Tallem l'alvocat i el coriandre i ho barregem en un bol amb un raig d'oli OVE i unes quantes gotes de suc de llima.
  9. Traiem els ous dels forn i hi posem la barreja d'alvocat per sobre.