Ou soufflé amb verdures i pernil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rafael Peña
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gresca, Barcelona

INGREDIENTS

  • ous
  • 4 espàrrecs blancs
  • 4 espàrrecs verds
  • 40 g de pèsols frescos
  • bulb de fonoll
  • patata
  • carbassó
  • 00 g de crema de llet
  • 00 g de pernil ibèric
  • al, cibulet picat
  • suc de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, en un bol amb aigua bullint escaldeu la patata, tallada a dauets, durant uns segons.

Després, poseu-la a refredar en un cassó amb aigua i gel i reserveu-la. Feu el mateix amb els espàrrecs, els pèsols, el fonoll i el carbassó.

A continuació, poseu en un cassó la nata líquida i el pernil picat, i deixeu-ho coure a foc molt suau. Quan la nata quedi reduïda a la meitat, afegiu-hi les verdures escaldades, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

Per fer l'ou soufflé, poseu en un bol les clares d'ou, una mica de suc de llimona i una mica de sal, i munteu-les a punt de neu. Després, barregeu-hi una mica de porradell picat.

Seguidament, poseu la clara dins un motllo cobert amb paper film, poseu-hi el rovell a sobre, una mica de sal, i cobriu-ho tot amb una mica més de clara. Tot seguit, emboliqueu-ho amb el paper film fent una forma rodona i deixeu-lo coure durant 20 minuts en un cassó amb aigua.

Finalment, desemboliqueu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 3 minuts més, a 220 graus.

I ja per acabar, emplateu les verdures amb la crema al fons del plat i poseu-hi l'ou soufflé a sobre.