Ou merengat amb rossinyols, trompetes i tòfones d'estiu

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Àngel Pascual, del restaurant Lluçanès (Prats de Lluçanès, Osona)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 200 g de rossinyols
  • 200 g de trompetes
  • 20 g de tòfona d'estiu
  • 8 ous
  • 2 grans d'all
  • 20 g de julivert
  • oli d'oliva
  • sal d'escata (al gust)
  • Per al puré de patata:
  • 500 g de patates bullides
  • 100 g de mantega
  • 200 ml de llet
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • 10 g de sal

PREPARACIÓ

1. Primer de tot, bateu vuit clares a punt de neu, d'una en una, per separat.
2. Tot seguit, en una paella amb oli ben calent i, ajudant-vos amb una cullera, aboqueu-hi, d'una en una, les clares en forma de volcà.
3. Poseu els rovells a dins dels volcans ajudats d'una cullera, i tapeu-los d'un a un amb una mica de la mateixa clara. Finalment, cobriu-ho amb el puré de patata que haureu preparat prèviament.
4. En una safata de forn col·loqueu els volcans i enforneu-los durant 3 minuts a una temperatura de 2000.
5. Mentrestant netegeu els bolets i escorreu-los.
6. Poseu una paella al foc amb l'oli i els dos grans d'all, quan l'oli sigui molt calent aboqueu-hi, primer, els rossinyols i, després, les trompetes. Tot seguit, afegiu-hi el julivert.
7. Serviu els volcans acompanyats dels bolets saltats i una mica de tòfona d'estiu ratllada pel damunt, sal d'escata i un raig d'oli d'oliva.

CONSELL: Si incorporeu els bolets a la paella quan l'oli és ben calent, els porus dels bolets es tapen ràpidament i, d'aquesta manera, s'aconsegueix una textura de cocció idònia.