Ou escumat cruixent amb parmentier fumada i sobrassada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bernat Harster
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Dadà
  • Dieta: Per a esportistes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ous
  • 4 fulls de pasta brick
  • 4 patates mitjanes
  • 3 cullerades de vinagre de vi blanc
  • 1 tassa de cafè de crema de llet
  • 2 cullerades de mantega
  • 50 g de sobrassada
  • 1 cullerada d'oli fumat
  • sal, pebre
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a bullir les patates amb pell durant 45 minuts.

Mentrestant, preescalfeu el forn a 180 graus.

Per fer l'ou escumat, poseu aigua en un cassó al foc amb un raig de vinagre. Quan arrenqui el bull, trenqueu la closca dels ous amb compte, poseu-los al cassó i deixeu-los coure durant 2 minuts. Seguidament, retireu els ous i poseu-los en un bol amb aigua i gel. Quan s'hagin refredat, eixugueu-los sobre paper absorbent, embolcalleu-los amb els fulls de pasta brick, fent-ne farcells, poseu-los en un plat i deixeu-los coure al forn un parell de minuts.

A continuació, per fer la parmentier, peleu les patates, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol juntament amb l'oli fumat, la crema de llet, la mantega, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, feu una base de parmentier al centre del plat, poseu-hi al damunt el farcell de l'ou, i, al cim, uns bocins de sobrassada i una mica de cibulet. Opcionalment, podeu gratinar-ho un xic al forn.