Ou esclatat amb rovellons

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Nandu Jubany. Restaurant Can Jubany. Calldetenes (Osona)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • Rovellons
  • Un ou
  • Cansalada
  • Oli d'oliva
  • All
  • Julivert
  • Pebre
  • Sal

PREPARACIÓ

Agafem un grapat de rovellons i els rentem. Es pot fer servir aigua, però només quan el
bolet estigui molt brut de terra. Si la terra no està adherida al bolet, serveix un paper humit o
simplement bufem per treure'n la brutícia.

Aboquem els bolets en una cassola. Hi afegim sal i pebre i un rajolinet d'oli d'oliva. Deixem que
es facin a foc mig durant 5-6 minuts, de manera que el bolet vagi deixant anar la seva aigua.
Abans que els bolets estiguin fets, hi hem d'afegir una miqueta d'all tallat molt fi.

En una paella, posem a fregir un tall de cansalada amb una miqueta d'oli. Un cop feta, hi
afegim una mica de sal.

Quan els rovellons s'hagin fet i tinguin un color daurat, hi afegim un ou i el salem. Deixem que
es faci entre els rovellons. S'ha de vigilar que l'ou no es faci massa i que el rovell no s'assequi.

Tallem una miqueta de julivert fresc.

Muntem el plat posant-hi l'ou sense trencar, els bolets i el líquid on s'han cuit. Hi afegim la
cansalada i llest.