Ou escalfat amb puré de patata i tòfona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Pallarès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 400 g de patates
  • 1 got de crema de llet
  • tòfona d'hivern
  • 1 cullerada d'oli de tòfona
  • 200 g de ceps
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 l de brou de verdura
  • Oli d'oliva, sal, vinagre blanc, aigua

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les patates, peleu-les i tritureu-les.
Després, afegiu-hi la crema de llet que prèviament haureu reduït a la meitat, la tòfona ratllada, la sal i l'oli de tòfona. Remeneu-ho bé.

A continuació, enrossiu la ceba picada en una paella amb oli fins que estigui ben fosca. Després, poseu-hi els bolets tallats a làmines i deixeu-los estovar una mica. Tot seguit, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.

Per fer l'ou escalfat, feu bullir aigua en un cassó. Quan arrenqui el bull, poseu-hi una mica de vinagre i l'ou sense closca. Deixeu-lo coure durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu el puré amb l¿ajuda d¿un motlle cilíndric. Poseu la salsa al cantó i l'ou a sobre.