Ou de Pasqua
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és un aliment energètic que, si se'n menja amb moderació i preferiblement amb un alt percentatge de cacau, pot tenir propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de nata 35%
200 g de xocolata de cobertura
50 g de sucre
2 ous
3 làmines de gelatina
2 llimes
sal
xocolata per ratllar
cacau en pols
1 motlle d'ou de Pasqua
PREPARACIÓ
- Posem a fondre en un bol al bany maria 200 g de cobertura de xocolata.
- Amb aquesta xocolata pintem amb un pinzell la part interior del motlle i el posem a la nevera 10 minuts perquè s'assequi.
- Posem a hidratar 3 fulles de gelatina en aigua freda.
- Separem els rovells de les clares de 2 ous. Guardem els rovells per a una altra recepta.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques amb un polsim de sal. Quan estiguin a mig muntar, hi afegim 50 g de sucre. Ho reservem.
- Traiem el motlle de la nevera i hi pintem una segona capa de xocolata. Ho deixem refredar fora de la nevera durant 20 minuts.
- Muntem 200 g de nata 35% amb les varetes elèctriques.
- Traiem el suc d'una llima i n'escalfem la meitat en un recipient i hi desfem la gelatina a dins. Hi afegim, a poc a poc, la resta de suc, barrejant-ho amb el batedor manual.
- Al bol de la nata, hi afegim el suc de llima amb la gelatina i una mica de ratlladura de llima. Ho barregem amb les varetes elèctriques.
- Hi afegim les clares muntades, ho integrem tot i ho posem en una mànega pastissera que deixarem a la nevera.
- Pintem la tercera capa de l'ou i ho deixem temperar de cap per avall uns 15 minuts.
- Desemmotllem l'ou i el farcim amb la mousse que hi ha a la mànega pastissera.
- Pintem amb xocolata els cantons de la meitat de l'ou farcit i el tanquem. Ho deixem refredar uns 15 minuts.
- Pintem l'ou un altre cop per fora, hi ratllem xocolata per sobre i hi acabarem espolsant, també per sobre, una mica de cacau en pols.