Ou de Pasqua

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és un aliment energètic que, si se'n menja amb moderació i preferiblement amb un alt percentatge de cacau, pot tenir propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de nata 35%   

    200 g de xocolata de cobertura   

    50 g de sucre

    2 ous          

    3 làmines de gelatina

    2 llimes

    sal

    xocolata per ratllar

    cacau en pols

    1 motlle d'ou de Pasqua

PREPARACIÓ

  1. Posem a fondre en un bol al bany maria 200 g de cobertura de xocolata.
  2. Amb aquesta xocolata pintem amb un pinzell la part interior del motlle i el posem a la nevera 10 minuts perquè s'assequi.
  3. Posem a hidratar 3 fulles de gelatina en aigua freda.
  4. Separem els rovells de les clares de 2 ous. Guardem els rovells per a una altra recepta.
  5. Muntem les clares amb les varetes elèctriques amb un polsim de sal. Quan estiguin a mig muntar, hi afegim 50 g de sucre. Ho reservem.
  6. Traiem el motlle de la nevera i hi pintem una segona capa de xocolata. Ho deixem refredar fora de la nevera durant 20 minuts.
  7. Muntem 200 g de nata 35%  amb les varetes elèctriques.
  8. Traiem el suc d'una llima i n'escalfem la meitat en un recipient i hi desfem la gelatina a dins. Hi afegim, a poc a poc, la resta de suc, barrejant-ho amb el batedor manual.
  9. Al bol de la nata, hi afegim el suc de llima amb la gelatina i una mica de ratlladura de llima. Ho barregem amb les varetes elèctriques.
  10. Hi afegim les clares muntades, ho integrem tot i ho posem en una mànega pastissera que deixarem a la nevera.
  11. Pintem la tercera capa de l'ou i ho deixem temperar de cap per avall uns 15 minuts.
  12. Desemmotllem l'ou i el farcim amb la mousse que hi ha a la mànega pastissera.
  13. Pintem amb xocolata els cantons de la meitat de l'ou farcit i el tanquem. Ho deixem refredar uns 15 minuts.
  14. Pintem l'ou un altre cop per fora, hi ratllem xocolata per sobre i hi acabarem espolsant, també per sobre, una mica de cacau en pols.
Anar al contingut