Ou amb crema de "Jabugo" i emulsió de llet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Romain Fornell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Diana Restaurant (Hotel Ritz), Barcelona
INGREDIENTS
- 4 ous
- 100 g de retalls de pernil "Jabugo"
- 30 cl de nata líquida
- 1 escalunya
- 10 cl de llet
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer la crema de "Jabugo", daureu els retalls de pernil i l'escalunya picada en una cassola durant 5 minuts.
Mentrestant, talleu la part superior de la closca dels ous amb un aparell especial, buideu-los i netegeu les closques en un bol amb aigua. Tot seguit, incorporeu la nata líquida a la cassola, salpebreu-ho i deixeu-ho reduir durant uns 20 minuts. Després, tritureu la crema de "Jabugo" i passeu-la per un colador xinès. Un cop colat, incorporeu-hi els rovells i les clares d'ou, torneu-ho a triturar i deixeu-ho reposar 10 minuts a la nevera. A continuació, poseu la crema de "Jabugo" dins de les closques d'ou, col·loqueu els ous en una ouera i la ouera dins d'un cassó. Després, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho coure durant 7 o 8 minuts. Finalment, bulliu la llet en un cassó i munteu-la amb el "túrmix". Incorporeu la llet a les closques d'ou. I ja per acabar, poseu sal grossa en un plat i col·loqueu-hi els ous a sobre.
Mentrestant, talleu la part superior de la closca dels ous amb un aparell especial, buideu-los i netegeu les closques en un bol amb aigua. Tot seguit, incorporeu la nata líquida a la cassola, salpebreu-ho i deixeu-ho reduir durant uns 20 minuts. Després, tritureu la crema de "Jabugo" i passeu-la per un colador xinès. Un cop colat, incorporeu-hi els rovells i les clares d'ou, torneu-ho a triturar i deixeu-ho reposar 10 minuts a la nevera. A continuació, poseu la crema de "Jabugo" dins de les closques d'ou, col·loqueu els ous en una ouera i la ouera dins d'un cassó. Després, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho coure durant 7 o 8 minuts. Finalment, bulliu la llet en un cassó i munteu-la amb el "túrmix". Incorporeu la llet a les closques d'ou. I ja per acabar, poseu sal grossa en un plat i col·loqueu-hi els ous a sobre.