Ou a la romana amb llenties i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 ous de gallina frescos
  • 150 g farina
  • 100 g de llenties
  • 80 g de botifarra negra
  • 1 ceba tendra
  • 1 porro
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 pastanaga petita
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Folreu un bol amb paper film i poseu-hi l'ou a dins, sense la closca. Tanqueu-ho amb l'ajuda d'un cordill i feu-ho coure en un cassó amb aigua bullent durant 4 minuts.
Per fer el sofregit, poseu les verdures tallades ben petites en una cassola amb oli i remeneu-ho fins que quedin daurades.

Després, traieu l'ou de l'embolcall i reserveu-lo sobre un paper de cuina. Arrebosseu l'ou amb una barreja que prèviament haureu preparat d'aigua i farina i fregiu-lo en un cassó amb l'oli ben calent.

Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi les llenties que prèviament haureu cuit, el llorer i la sal, i deixeu que s'estofi un parell de minuts.

Mentrestant, salteu una rodanxa gruixuda de botifarra negra en una paella.

I ja per acabar, emplateu les llenties en un plat fons. Fiqueu-hi la botifarra negra a sobre i finalment, poseu l'ou al damunt de tot.