Ostres amb escabetx suau i algues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • Per a l'escabetx:
  • 20 ostres
  • 20 g de pastanaga
  • 20 g de porro
  • 20 g de ceba tendra
  • gra d'all
  • 1 bitxo petit
  • pebre negre en gra
  • sal
  • 20 cl de vinagre de xerès
  • 1 fulla de llorer petita
  • 50 cl d'oli d'oliva verge arbequina
  • 10 g de wakame al punt de sal
  • 8 g de cibulet
  • sal Maldon
  • llimona

PREPARACIÓ

Per començar, obriu les ostres, poseu-les en un bol amb una mica d'aigua, suc de llimona i sal i deixeu-les macerar una bona estona.

Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu la pastanaga, el porro i la ceba tendra durant un parell de minuts, poseu-les en un colador i refredeu-les en un bol amb aigua i gel.

A continuació, escorreu les ostres, poseu-les en un altre bol, cobriu-les amb les verdures escaldades i el 'wakame' remullat i picat i deixeu-ho macerar una estona més.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all, el bitxo, el pebre negre i el llorer. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el xerès, deixeu-lo reduir i aboqueu-ho tot sobre les ostres, les verdures i el 'wakame'.

I ja per acabar, emplateu les ostres, poseu-hi les verdures i el 'wakame' per sobre i guarniu-les amb una mica de sal Maldon i cibulet picat.
Anar al contingut