Ossobuco de vedella

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,5 kg de carn de jarret de vedella en talls de 2 cm d'ample amb l'os.
  • 30 g de mantega
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 300 g de cebes petites
  • 1 pot de tomàquet en conserva de 400 g
  • 4 branques d'api
  • 300 ml de vi blanc sec
  • 500 ml de caldo de carn
  • farina
  • sal
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • farigola
  • canyella
  • pell de 1/2 taronja
  • Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de fulles d'estragó picades

PREPARACIÓ

Preparació: 20 min.
Cocció: 2'5-3 h.

1. Salpebreu i enfarineu els talls de carn de vedella.
2. En una cassola que pugui anar al foc, escalfeu-hi la mantega i un raig d'oli d'oliva.
3. Marqueu els talls de vedella a la cassola, vigilant que no se us cremi la farina. Hauríem de tornar a començar.
4. Traieu la vedella i comenceu a daurar les cebes, la pastanaga a talls grossos i l'api.
5. En una olla a part, reduïu el vi blanc amb el llorer, la pell de llimona i la farigola. Quan no faci olor d'alcohol, afegiu-hi el brou de vedella.
6. Poseu els talls de vedella a de la primera cassola, afegiu-hi els tomàquets sencers i barregeu bé tots els ingredients.
7. Cobriu-ho amb el brou, saleu-ho, tapeu la cassola i poseu-ho al forn a 150 graus unes 3 hores fins que la vedella sigui tendra del tot.
8. Finalment, agafeu una mica de brou de vedella i tritureu els ingredients, i afegiu-ho i barregeu al plat amb cura de no trencar la carn. Llestos.