Ossobuco de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres i/o retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,2 kg ossobuco tallat amb 2 dits de gruix (4 trossos)

    300 g d'arròs integral

    1 caiena

    1,5 cabeces d'alls

    1 fulla de llorer

    1 manat de julivert

    1 manat d'alfàbrega 

    1 branca de romaní

    200 ml Vi negre

    6 tomàquets pera

    1 llima

    Oli OVE

    Sal

    Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem els talls de carn de porc amb aigua i sal (50 grams per litre) durant 1 hora.
  2. Mentrestant, escaldem 6 tomàquets pera en un pot amb aigua bullint uns segons. Tot seguit tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
  3. Pelem i tallem a concassé els tomàquets i els confitem durant 20 minuts en un pot amb oli OVE a foc baix amb una cabeça d'alls i una branca de romaní. És important que en el procés l'oli no pugi dels 80º.
  4. Posem a remullar 300 g d'arròs integral en un bol.
  5. Eixuguem la carn i la marquem en una cassola. Hi afegim el tomàquet que hem colat juntament amb l'all i el romaní i ho enrossim.
  6. Afegim 1 got de vi negre, deixem evaporar l'alcohol i ho cobrim d'aigua mineral. Ho deixem tot a foc baix durant 45 minuts amb la cassola tapada.
  7. Posem a bullir 300 ml d'aigua mineral.
  8. Laminem 2 grans d'all i els enrossim en una olla amb un bitxo picant.
  9. Hi afegim l'arròs ben eixut. Enrossim l'arròs, fins que agafi color nacrat. Salpebrem i hi afegim una fulla de llorer.
  10. Afegim l'aigua calenta a l'arròs i ho fem bullir a foc fort durant 2 minuts. Baixem el foc al mínim i ho mantenim 15 minuts. Ho deixem reposar 5 minuts més.
  11. Servim l'arròs, la carn amb suc, ratlladura i suc de llima i una mica de julivert i alfàbrega picats.
Anar al contingut