Ossobuco a la milanesa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosa Mesa (comercial de Sant Esteve Sesrovires)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a esportistes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de jarret de vedella
  • 300 g d'arròs de gra rodó
  • 3 pastanagues
  • 2 tiges d'api
  • 1 ceba
  • 5 c/s de tomàquet triturat
  • 2 grans d'all
  • 60 g de mantega
  • 3 cullerades d'oli
  • 1/4 l vi blanc
  • 1/4 l brou de carn
  • farina
  • sal i pebre
  • orenga

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola, foneu la mantega amb 3 cullerades d'oli. Quan estigui ben desfeta, afegiu-hi la carn, prèviament salpebrada i passada per farina i marqueu-la durant uns 3 minuts. Quan estigui dauradeta, retireu-la de la cassola i reserveu-la.

Per fer la salsa, a la mateixa cassola de marcar la carn, sofregiu la ceba tallada a juliana i els grans d'all Quan comenci a agafar color, poseu-hi la pastanaga tallada a rodelles i l'api trossejat i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

Seguidament, incorporeu-hi el vi, deixeu-lo evaporar, afegiu-hi el tomàquet, la sal, el pebre, l'orenga, remeneu-ho bé, torneu-hi a posar la carn, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure una hora i mitja amb la cassola tapada. Després, retireu la carn de la cassola, reserveu-la, passeu les verdures amb el suc de la cocció pel túrmix i reserveu també la salsa en una gerreta.

A continuació, en una olla amb aigua bullint i sal, coeu l'arròs durant 20 minuts. Quan estigui cuit, escorreu-lo i reserveu-lo en uns motlles fins a l'hora de l'emplatat.

I ja per acabar, feu un llit de salsa al centre del plat, poseu-hi al damunt un tall de jarret, desemmotlleu l'arròs blanc al costat i regueu-lo amb una mica de salsa per sobre.