Orellanes confitades amb crema de iogurt

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ignasi Camps
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
  • Informació nutricional
    -Obre

    les orellanes son una fruita seca amb una alta concentració en vitamines, minerals, fibra, hidrats de carboni i energia.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g d'orellanes de préssec de vinya seques
  • 100 g d'ametlles torrades laminades
  • un polsim de sucre en pols
  • Per a l'almívar:
  • 600 g de sucre
  • 40 cl d'aigua
  • 20 cl de garnatxa o moscatell
  • 1 beina de vainilla oberta
  • Per a la crema de iogurt:
  • 600 g de iogurt d'ovella o similar
  • 300 g de nata de llet de vaca

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu les orellanes en un cassó amb aigua. Quan arrenqui el bull, retireu-les del cassó, poseu-les en un bol, tapeu-lo amb un drap i deixeu-ho reposar durant tota una nit.

A continuació, poseu en un bol el iogurt i la nata i barregeu-ho bé amb el batedor fins que quedi una crema ben fina.Tot seguit, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la beina de vainilla, la garnatxa i les orellanes i deixeu-ho confitar a foc suau durant un parell d'hores. I ja per acabar, emplateu les orellanes confitades, poseu-hi les ametlles laminades i el sucre en pols per sobre i aboqueu-hi la crema de iogurt pel voltant.
Anar al contingut