Orellanes confitades amb crema de iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
- Informació nutricional -Obre
les orellanes son una fruita seca amb una alta concentració en vitamines, minerals, fibra, hidrats de carboni i energia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g d'orellanes de préssec de vinya seques
- 100 g d'ametlles torrades laminades
- un polsim de sucre en pols
- Per a l'almívar:
- 600 g de sucre
- 40 cl d'aigua
- 20 cl de garnatxa o moscatell
- 1 beina de vainilla oberta
- Per a la crema de iogurt:
- 600 g de iogurt d'ovella o similar
- 300 g de nata de llet de vaca
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu les orellanes en un cassó amb aigua. Quan arrenqui el bull, retireu-les del cassó, poseu-les en un bol, tapeu-lo amb un drap i deixeu-ho reposar durant tota una nit.
A continuació, poseu en un bol el iogurt i la nata i barregeu-ho bé amb el batedor fins que quedi una crema ben fina.Tot seguit, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la beina de vainilla, la garnatxa i les orellanes i deixeu-ho confitar a foc suau durant un parell d'hores. I ja per acabar, emplateu les orellanes confitades, poseu-hi les ametlles laminades i el sucre en pols per sobre i aboqueu-hi la crema de iogurt pel voltant.
A continuació, poseu en un bol el iogurt i la nata i barregeu-ho bé amb el batedor fins que quedi una crema ben fina.Tot seguit, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la beina de vainilla, la garnatxa i les orellanes i deixeu-ho confitar a foc suau durant un parell d'hores. I ja per acabar, emplateu les orellanes confitades, poseu-hi les ametlles laminades i el sucre en pols per sobre i aboqueu-hi la crema de iogurt pel voltant.