Orada amb pastisset de patata

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ot

INGREDIENTS

  • Per al pastisset:
  • 4 patates del bufet
  • 1 botifarra negra
  • 2 peres de Puigcerdà
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • sal Per a l'orada:
  • 4 orades
  • oli
  • sal Per a la guarnició:
  • 4 carxofes
  • 4 grans d'all
  • 4 trossets de pernil
  • 12 cullerades d'oli d'oliva
  • cebollí
  • sa i pebre

PREPARACIÓ

En primer lloc, i per fer els pastissets, talleu les peres a daus petits i salteu-los, a foc molt lent, en una paella sense oli ni mantega.
Tot seguit, talleu la botifarra a dauets, salteu-los una mica i barregeu-los amb les patates bullides. Aixafeu-ho amb una forquilla fins que us quedi una barreja homogènia. A continuació, barregeu-hi també els dauets de pera, tot evitant que no es trenquin. Per elaborar els pastissets, agafeu miques de barreja amb una cullera, i amb l'ajuda d'una altra cullera, aneu-los donant forma de croqueta. Un cop tingueu els pastissets fets, aplaneu-los una mica. Pel que fa a les carxofes, buideu-les per poder-les farcir amb un all aixafat i amb dauets de pernil. Salpebreu-les i ruixeu-les amb força oli d'oliva. Coeu-les al forn a 180 graus i durant uns 20 minuts. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, i barregeu l'oli de la cocció amb cebollí trinxat. Talleu el cor de les carxofes a làmines. D'altra banda, poseu una mica d'oli en dues paelles. En una hi fregiu els pastissets fins que facin crosta, i en l'altra, els filets d'orada, que abans haureu de salar. La cocció de l'orada ha de ser de 3 minuts per la banda de la pell i d'un minut per la banda de la carn. Per muntar els plats, col.loqueu les làmines de carxofa al mig, i al damunt, els pastissets de patata i els filets d'orada. I ja per acabar, amaniu-ho amb l'oli de la cocció de les carxofes.