Orada amb "papas arrugás"

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Jiménez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Menjador de Can Ravell, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 supremes d'orada de 170 g
  • 8 patates Rosebald
  • 2 tomàquets
  • 50 g d'olives d'Aragó
  • el suc d'una llimona
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • 1 got d'oli d'oliva
  • cibulet
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua en un cassó.
Afegiu-hi molta sal i les patates amb pell netes, i deixeu-les bullir durant uns 40 minuts. Per fer la vinagreta, poseu els daus de tomàquet, que prèviament haureu escaldat sense pell ni llavors, les olives negres picades, el cibulet picat, el suc de llimona, la salsa de soja, el vinagre, una mica de sal i oli d'oliva en un bol. Remeneu-ho i deixeu-ho reposar uns 15 minuts a la nevera. Quan les patates estiguin cuites, talleu-les a rodanxes gruixudes. Tot seguit, salteu-les en una paella amb oli a foc viu fins que quedin daurades. A continuació, saleu les supremes d'orada, sense espina i amb un tall a la pell, per la banda de la pell. Després salteu-les en una paella amb oli pels dos costats a foc mitjà. I ja per acabar, poseu les patates al centre d'un plat, i incorporeu-hi la vinagreta i les supremes d'orada al damunt. Afegiu-hi un rajolí d'oli.