Orada a la sal

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Orada a la sal
  • 1 orada salvatge
  • sal marina gruixuda
  • Per a la salsa tàrtara:
  • fetge de l'orada
  • 1 escalunya
  • cogombrets agredolços
  • tàperes en vinagre
  • fulles d'estragó
  • 1 ou
  • maionesa

PREPARACIÓ

1.Posem una capa de sal gruixuda en una plata de forn. A sobre hi posem l'orada i l'enterrem en sal.

2.Per compactar la sal, hi tirem unes gotetes d'aigua amb la mà. A continuació, fiquem la plata directament dins el forn.

3.Farem, ara, la salsa tàrtara: piquem l'escalunya ben petita, i fem el mateix amb un cogombret i mig ou dur. Ho posem tot en un bol, on hi afegim les tàperes i unes fulletes d'estragó.

4.Ara piquem el fetge de l'orada i el fregim bastant, fins que estigui ben rosset.

5.Afegim una mica de maionesa al bol, i hi posem el fetge que acabem de fregir. Ho remenem tot plegat i ja tenim la salsa tàrtara per acompanyar el peix.

6.Només ens falta esperar que l'orada estigui feta. Per saber-ho, només cal que fem una incisió en la capa de sal amb un ganivet per arribar fins al peix. Si quan traiem el ganivet és gairebé sec, ja estarà fet! Un cop la servim, li podem afegir, com fa en Bigas Luna, un toc d'oli d'oliva arbequina.