Orada a la sal

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 2 orades

    4 kg de sal grossa

    4 porros

    1 poma Granny Smith

    1 llimona

    un gra d'all

    farigola

    alfàbrega

    pebre negre

    llorer

    una culleradeta de mel

    un raig de vinagre de poma

    vi blanc

    aigua mineral

    sal fina

    oli OVE

PREPARACIÓ

Netegem i escatem les orades.

Fem una capa gruixuda de sal grossa en una safata amb la mitja llimona tallada a rodanxes, les branquetes de farigola i romaní, l'alfàbrega i les orades netes a sobre.

Ho cobrim amb més sal i la humitegem una mica amb vi blanc.

Ho posem al forn a 220º, uns 30 minuts.

Per fer un escabetx, netegem els porros, els tallem i els deixem amb una llargada d'uns 10 cm.

Posem els porros a coure amb un raig de vi blanc, vinagre de poma, boletes de pebre negre, l'all aixafat, una fulla de llorer, un raig d'oli OVE, sal fina i un altre raig d'aigua mineral. Ho deixem coure 10 minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar.

Tallem la poma de la mida de macedònia i la posem en un bol amb més fulles d'alfàbrega, unes quantes gotes de suc de llimona, una culleradeta de mel i un raig d'oli OVE. Hi afegim els porros, ja freds, amb una mica de suquet de l'escabetx.

Traiem la safata de les orades del forn, esquerdem la crosta, fem un filet i el servim amb l'escabetx de poma a sota i els filets d'orada a sobre. Ho rematem amb pebre i oli OVE.