Olla barrejada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • un porro

    un manat de bledes

    4 patates red pontiac

    150 g de mongetes vermelles seques

    250 g de costella de porc

    3 ossos de pernil ibèric

    50 g de llard

    bicarbonat

    un all

    sal

    un quilo de sal grossa

    pebre vermell  dolç

    aigua mineral

PREPARACIÓ

Fem una costella salada: la cobrim de sal grossa per sobre i per sota i la deixem a la nevera durant 12 hores.

Posem les mongetes en remull amb aigua mineral i una culleradeta de bicarbonat durant 12 hores.

Posem en remull –amb aigua mineral-  els ossos de pernil durant 20 minuts. En traiem les parts verdes i blanques perquè no quedi ranci. 

Fem un brou de pernil. Posem en una olla de pressió 3 ossos de pernil i el porro tallat a rodanxes  amb 4 litres d'aigua. El deixem bullir 40 minuts. El colem, el reservem a la nevera per després poder-lo desgreixar millor. Al final ens han de quedar 3 litres de brou.

Bullim les mongetes durant una hora amb aigua mineral a foc lent. Quan acabi, les deixem una hora més dins l'olla perquè deixi anar la gelatina i tot el gust.

En una olla amb 50 g de llard de porc, hi enrossim la costella salada. Un cop rossa, hi afegim les patates tallades a trossos i el pebre vermell dolç. Hi tirem els 3 litres de brou colat calent. Ho deixem bullir 30 minuts.

Netegem les bledes i les tallem. Les posem dins l'olla i que coguin 5 minuts.