Olives d'Aragó confitades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Ivern
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hisop, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg d'olives d'Aragó
- 1 kg de sucre blanc
- 2 llimones
- 2 taronges
- canyella, romaní, farigola, llorer, anís estrellat
- cardamom, fava tonca, ginebró, pebre
- 1 kg de sucre de llustre
PREPARACIÓ
Per dessalar les olives, poseu-les en un bol amb aigua i canvieu-ne l'aigua dos cops al dia durant 3 dies.
A continuació, poseu sobre un drap la canyella, l'anís estrellat, el cardamom, la fava tonca, el ginebró i el pebre, i lligueu-lo com si fos un farcell.
Tot seguit, poseu en un cassó les olives dessalades, el sucre, una mica d'aigua, la pell de llimona, la pell de taronja i el farcell, i deixeu-ho coure a foc suau una hora i mitja cada dia, durant dos dies. Després, afegiu-hi el romaní, la farigola i el llorer al cassó, i deixeu-ho coure tot junt a foc suau una hora i mitja cada dia, durant 5 dies més.
I ja per acabar, deixeu escórrer les olives durant una hora, arrebosseu-les amb sucre llustre i ja podeu servir-les.
A continuació, poseu sobre un drap la canyella, l'anís estrellat, el cardamom, la fava tonca, el ginebró i el pebre, i lligueu-lo com si fos un farcell.
Tot seguit, poseu en un cassó les olives dessalades, el sucre, una mica d'aigua, la pell de llimona, la pell de taronja i el farcell, i deixeu-ho coure a foc suau una hora i mitja cada dia, durant dos dies. Després, afegiu-hi el romaní, la farigola i el llorer al cassó, i deixeu-ho coure tot junt a foc suau una hora i mitja cada dia, durant 5 dies més.
I ja per acabar, deixeu escórrer les olives durant una hora, arrebosseu-les amb sucre llustre i ja podeu servir-les.