Oladi (Creps gruixudes siberianes) - Krasnoyarsk, Sibèria, Rússia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Àssia Mishina, Alella
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 1 pot de smetana (nata agra)
  • 2 ous
  • farina
  • sucre morè
  • bicarbonat
  • llimona
  • oli

PREPARACIÓ

En un bol de mida grossa, bateu-hi els ous i, després, afegiu-hi l'smetana. Remeneu-ho perquè quedi ben incorporada als ous.
Afegiu-hi un parell de cullerades de sucre morè (al vostre gust de dolçor). Remeneu-ho fins que el sucre s'hagi dissolt.
Desfeu en una cullera una punta de bicarbonat amb unes gotes de suc de llimona. Veureu que de seguida fa bromera. Aboqueu-ho al bol i remeneu-ho.
Aneu afegint farina al bol -passada pel sedàs- fins que aconseguiu una massa fina i força esponjosa.
Poseu una mica d'oli en una paella i aneu-hi fregint cullerades d'aquesta pasta, com si féssiu bunyols, però procurant que les peces quedin més aviat aplanades.
A mesura que tingueu els oladi fregits, aneu-los posant sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Amb aquests oladi podeu preparar uns entrants "de fusió" com els que va fer en Raül, el marit de l'Àssia: "oladi de formatge i mango" (vegeu recepta a part)
 
Nota:
Si no trobeu smetana, podeu utilitzar crème fraîche o bé us en podeu preparar vosaltres mateixos barrejant un iogurt cremós amb crema de llet i suc de llimona. Ho heu de remenar fins que us quedi una barreja ben homogènia.