Okonomiyaki (Pizza japonesa) - Japó

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Hisako Miki, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • col
  • ous
  • farina
  • aigua
  • Per acompanyar:
  • carn de vedella
  • alga nori
  • katsuobushi (làmines de bonítol sec)
  • salsa de soja
  • salsa de tomàquet dolça (tipus quetxup).

PREPARACIÓ

La massa per a l'okonomiyaki es prepara en bols individuals. A cada un, s'hi posa col trinxada, un cullerot de farina desfeta amb aigua i un ou sencer. Es remena tot fins que quedi una massa prou consistent. A sobre d'una planxa (els japonesos cuinen l'okonomiyaki en planxes portàtils, a taula), es posen els talls de carn de vedella, que han de ser molt finets i no gaire grossos (com una rodanxa de patata). Es gira la carn i tot seguit s'hi posa al damunt la massa que hem preparat. Al cap d'una estona, quan la farina i l'ou comencen a agafar color, girem l'okonomiyaki i el deixem coure per l'altra banda (la carn quedarà a sobre). Finalment, abans de retirar-lo, hi escampem per sobre la salsa de soja barrejada amb quetxup. A continuació hi distribuïm l'alga nori tallada a tires finetes i per sobre de tot el bonítol sec, si l'hem pogut aconseguir.
L'okonomiyaki s'ha de menjar ben calent. La carn es pot substituir per moltes altres opcions: peix, marisc o verdures (espàrrecs, per exemple). Una de les versions més populars a Osaka és amb calamar tallat a tires.