Ochinchín (Guisat de bledes amb gambes i ou dur) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Maria Elena Plutín i Jorge Mata, Barcelona
INGREDIENTS
- 10 gambes
- 5 ous durs
- 1 tomàquet gros
- bledes
- julivert
- tàperes
PREPARACIÓ
Renteu i talleu el tomàquet a rodanxes més aviat primes. Cobriu el fons d'una safata rectangular de terrissa que pugui anar al forn amb aquestes rodanxes. Trinxeu unes quantes fulles de julivert i escampeu-les per sobre el tomàquet. Talleu les fulles de les bledes i aprofiteu-ne només les penques. Trieu-ne 10, renteu-les i talleu-les de la mateixa mida. Distribuïu-les sobre el tomàquet i julivert que ja teniu, posant-les en dos "blocs" de cinc: tres penques horitzontals i dues de verticals, a banda i banda. Renteu les gambes (o llagostins) i talleu-los els bigotis. Disposeu-ne cinc a sobre de cada "bloc" de penques de bleda. Partiu els ous durs per la meitat i repartiu-los al voltant de la safata. Escampeu-hi unes quantes tàperes i una mica més de julivert trinxat per sobre i enforneu-ho, a foc suau (només amb el foc de sota), fins que les gambes siguin cuites.
L'Ochinchín es considera el plat més sagrat de la santeria cubana.
L'Ochinchín es considera el plat més sagrat de la santeria cubana.