Oca amb naps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Fanals Bonay
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Bonay, Peratallada

INGREDIENTS

  • 1 oca de 2kg
  • 500 g de naps
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 2 llesques de pa
  • 12 ametlles
  • fetge d'oca
  • farina
  • greix
  • sal
  • brou de carn

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli i llard en una paella i sofregiu-hi els talls d'oca.
Incorporeu-hi la sal i deixeu-los enrossir a foc suau. Quan estiguin ben rossos, retireu-los de la paella. Tot seguit, fregiu el pa i el fetge a la mateixa paella. Mentrestant, afegiu oli i llard a la cassola i sofregiu-hi la ceba tallada. Quan la ceba estigui ben rossa, incorporeu-hi el tomàquet escaldat, pelat i tallat i deixeu-ho coure. Quan el sofregit estigui acabat, afegiu-hi els talls d'oca i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts. Després, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho coure tapat. Per fer la picada, piqueu les ametlles, el fetge, el pa i la sal en un morter. A continuació, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant una hora. Mentrestant, enfarineu els naps pelats, tallats i bullits, i fregiu-los en una paella amb oli. Afegiu-los a la cassola quan el brou hagi arrencat el bull; rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.