Oatmeal chocolate chip cookies (Galetes de civada i xips de xocolata) - Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mary Mesaglio, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a unes 20 galetes:
  • 1 tassa de mantega
  • 1 tassa de sucre blanc
  • 1 tassa de sucre morè
  • 2 ous
  • 1 tassa i mitja de farina
  • 3 tasses de flocs de civada
  • 1 tassa i mitja de xips de xocolata
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • un pessic de nou moscada

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 180º.
Barregeu la mantega amb el sucre fins que n'obtingueu una crema fina. Tot seguit, tireu-hi els ous i continueu remenant-ho.
En un altre recipient, barregeu la farina amb el llevat, la sal i la nou moscada. Després, aboqueu-ho a la barreja anterior i seguiu remenant-ho fins que noteu que no hi ha cap grumoll de farina. Llavors poseu-hi els flocs de civada i la xocolata i torneu-ho a remenar.
Folreu la base de la safata del forn amb paper especial per coure al forn, perquè les galetes no s'enganxin a la safata.
Agafeu porcions de massa de la mida d'un ou (o un pèl més petites, segons el vostre gust) i aneu disposant-les a la safata, procurant que entre l'una i l'altra hi hagi prou espai perquè, quan es coguin, no s'enganxin.
Deixeu coure les galetes durant uns 20 minuts o fins que veieu que les vores de les galetes són més daurades que al mig, que ha de quedar lleugerament flonjo (vigileu que no us cremeu si toqueu les galetes amb els dits per comprovar-ho).
Un cop tretes del forn, deixeu-les refredar a la mateixa safata abans de passar-les al plat.