Nyoquis orientals amb tonyina fresca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Milan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tribia, Masquefa
INGREDIENTS
- 500 g de puré de patata vella
- 80 g de farina
- 1 rovell d'ou
- 1 ou
- sal i pebre blanc
- 200 g de llom de tonyina
- 1 tasseta de salsa de soja
- aigua i gel
- oli d'oliva
- 25 g de sèsam negre
- 3 g d'oli de sèsam
- 10 g de shiso
- 15 g de miso
- 10 g de rave japonès
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el puré de patata, la farina, el rovell d'ou, l'ou, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb les mans fins a tenir una massa ben fina.
Seguidament, separeu la massa en 4 parts. A la primera part, poseu-hi el sèsam i el vinagre de sèsam i barregeu-ho bé. A la segona part, poseu-hi el rave japonès i barregeu-ho bé. A la tercera part, poseu-hi el shiso i barregeu-ho bé, i a la quarta part, poseu-hi el miso i barregeu-ho bé. A continuació, estireu les 4 parts de massa amb les mans fins que us quedi una mena de caneló, talleu-los a trossets i feu-ne unes boletes amb les mans.
Després, bulliu-los en un cassó amb aigua i sal durant un parell de minuts i retireu-los del foc. Finalment, salteu-los en una paella amb una mica d'oli durant un minutet i reserveu-los.
Tot seguit, talleu el llom de tonyina a trossos allargats i deixeu-lo coure en una brasa. Quan estigui dauradet, refredeu-lo en un cassó amb aigua i gel, assequeu-lo, cobriu-lo amb salsa de soja, emboliqueu-lo amb paper film i deixeu-lo macerar durant 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu els nyoquis i poseu-hi la tonyina macerada tallada a rodanxes.
Seguidament, separeu la massa en 4 parts. A la primera part, poseu-hi el sèsam i el vinagre de sèsam i barregeu-ho bé. A la segona part, poseu-hi el rave japonès i barregeu-ho bé. A la tercera part, poseu-hi el shiso i barregeu-ho bé, i a la quarta part, poseu-hi el miso i barregeu-ho bé. A continuació, estireu les 4 parts de massa amb les mans fins que us quedi una mena de caneló, talleu-los a trossets i feu-ne unes boletes amb les mans.
Després, bulliu-los en un cassó amb aigua i sal durant un parell de minuts i retireu-los del foc. Finalment, salteu-los en una paella amb una mica d'oli durant un minutet i reserveu-los.
Tot seguit, talleu el llom de tonyina a trossos allargats i deixeu-lo coure en una brasa. Quan estigui dauradet, refredeu-lo en un cassó amb aigua i gel, assequeu-lo, cobriu-lo amb salsa de soja, emboliqueu-lo amb paper film i deixeu-lo macerar durant 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu els nyoquis i poseu-hi la tonyina macerada tallada a rodanxes.