Nyoquis orientals amb tonyina fresca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Milan
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tribia, Masquefa

INGREDIENTS

  • 500 g de puré de patata vella
  • 80 g de farina
  • 1 rovell d'ou
  • 1 ou
  • sal i pebre blanc
  • 200 g de llom de tonyina
  • 1 tasseta de salsa de soja
  • aigua i gel
  • oli d'oliva
  • 25 g de sèsam negre
  • 3 g d'oli de sèsam
  • 10 g de shiso
  • 15 g de miso
  • 10 g de rave japonès

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el puré de patata, la farina, el rovell d'ou, l'ou, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb les mans fins a tenir una massa ben fina.
Seguidament, separeu la massa en 4 parts. A la primera part, poseu-hi el sèsam i el vinagre de sèsam i barregeu-ho bé. A la segona part, poseu-hi el rave japonès i barregeu-ho bé. A la tercera part, poseu-hi el shiso i barregeu-ho bé, i a la quarta part, poseu-hi el miso i barregeu-ho bé. A continuació, estireu les 4 parts de massa amb les mans fins que us quedi una mena de caneló, talleu-los a trossets i feu-ne unes boletes amb les mans.
Després, bulliu-los en un cassó amb aigua i sal durant un parell de minuts i retireu-los del foc. Finalment, salteu-los en una paella amb una mica d'oli durant un minutet i reserveu-los.

Tot seguit, talleu el llom de tonyina a trossos allargats i deixeu-lo coure en una brasa. Quan estigui dauradet, refredeu-lo en un cassó amb aigua i gel, assequeu-lo, cobriu-lo amb salsa de soja, emboliqueu-lo amb paper film i deixeu-lo macerar durant 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu els nyoquis i poseu-hi la tonyina macerada tallada a rodanxes.