Nyoquis amb samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els nyoquis són un plat típic del nord-est d'Itàlia, però molts cops es cuinen amb altres noms i algunes variacions, a tot el país.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer els nyoquis:

    600 g de patata kennebec

    100 g de farina

    200 g de formatge parmesà ratllat

    nou moscada

    2 ous

    25 g de mantega

     

    Per fer la samfaina:

    1 pebrot

    1 albergínia

    1 carbassó

    1 ceba

    300 g de sofregit

    1 got de vi negre

    1 buquet de llorer, farigola, romaní i all

    oli verge extra

    orenga fresca

PREPARACIÓ

Bullim els 600 g de patates amb pell.

Traiem la pell a les patates i les ratllem. Hi tirem 2 rovells d'ou, un pols de sal, la mantega pomada i ho comencem a treballar amb el batedor i després amb les mans. Llavors hi afegim el formatge.

Hi anirem afegint una mica de farina tamisada i ho treballem amb les mans. Així, fins que se'ns acabi tota la farina.

Al final hi ratllem la nou moscada, ho remenem bé i ho reservem.

Escampem farina per fer els nyoquis. Fem cordons estrets i llargs i els anem tallant a mida nyoqui. Els bullim de 10 en 10 perquè no se'ns enganxin. Sabrem que són cuits quan surin; aleshores, els hem de treure perquè no es coguin massa.

Saltem amb oli les hortalisses tallades a quadradets. Quan siguin rosses, hi afegim el sofregit i el buquet (llorer, farigola, romaní i all). Deixem que faci xup-xup 5/8 minuts. Hi afegim el got de vi negre i deixem que s'evapori l'alcohol. També hi afegim el sofregit.  

Quan la salsa estigui calenta, hi afegim els nyoquis. Ho barregem tot i ho servim amb orenga fresca i un raig d'oli d'oliva verge extra.

Anar al contingut