Nyoquis amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els nyoquis són un plat típic del nord-est d'Itàlia, però molts cops es cuinen amb altres noms i algunes variacions, a tot el país.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer els nyoquis:
600 g de patata kennebec
100 g de farina
200 g de formatge parmesà ratllat
nou moscada
2 ous
25 g de mantega
Per fer la samfaina:
1 pebrot
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba
300 g de sofregit
1 got de vi negre
1 buquet de llorer, farigola, romaní i all
oli verge extra
orenga fresca
PREPARACIÓ
Bullim els 600 g de patates amb pell.
Traiem la pell a les patates i les ratllem. Hi tirem 2 rovells d'ou, un pols de sal, la mantega pomada i ho comencem a treballar amb el batedor i després amb les mans. Llavors hi afegim el formatge.
Hi anirem afegint una mica de farina tamisada i ho treballem amb les mans. Així, fins que se'ns acabi tota la farina.
Al final hi ratllem la nou moscada, ho remenem bé i ho reservem.
Escampem farina per fer els nyoquis. Fem cordons estrets i llargs i els anem tallant a mida nyoqui. Els bullim de 10 en 10 perquè no se'ns enganxin. Sabrem que són cuits quan surin; aleshores, els hem de treure perquè no es coguin massa.
Saltem amb oli les hortalisses tallades a quadradets. Quan siguin rosses, hi afegim el sofregit i el buquet (llorer, farigola, romaní i all). Deixem que faci xup-xup 5/8 minuts. Hi afegim el got de vi negre i deixem que s'evapori l'alcohol. També hi afegim el sofregit.
Quan la salsa estigui calenta, hi afegim els nyoquis. Ho barregem tot i ho servim amb orenga fresca i un raig d'oli d'oliva verge extra.