Nyoquis amb crema de formatge i llardons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Colom
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'hostalet, Hostalets d’en Bas

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1.200 g de patates “mores”
  • 125 g de fècula de patata
  • 100 g de Mascarpone
  • Sal i pebre negre
  • 150 g de formatge serrat d'ovella
  • 200 g nata líquida
  • 100 g de llardons de la mocada
  • Cibulet picat
  • Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos de mida semblant i poseu-les a coure en una olla en aigua bullint amb una mica de sal. Quan estiguin cuites, traieu-les de l'olla i passeu-les immediatament pel passapurés. Seguidament, barregeu el puré, quan encara és calent, en el mateix recipient, amb el mascarpone i la fècula de patata fins que tingui una textura consistent. Amb aquesta massa de patata aneu fent boletes -els nyoquis- amb les mans i poseu-les a coure al vapor durant 15 minuts.

Per fer la salsa, poseu la nata en un cassó i escalfeu-la. Quan estigui calenta, afegiu-hi el formatge ratllat (reserveu-ne una mica per l'emplatat) i remeneu-ho. Quan s'hagi fos del tot, tritureu-ho amb el pímer i rectifiqueu-ho de sal i pebre al gust.

A continuació, talleu els llardons amb ganivet i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, amb sal i oli, a 180 graus durant 5 minuts, fins que quedin cruixents.

I ja per acabar, emplateu els nyoquis, cobriu-los amb la salsa, poseu-hi una mica de formatge ratllat, pebre negre de molinet, un raig d'oli i una mica de cibulet picat per sobre.