Nyàmeres braves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Tatiana Bondia
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cava, Tàrrega (Urgell)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 600 g de nyàmeres
  • 2,5 l d'oliva verge extra
  • 200 g de ceba seca
  • 1 cabeça d'alls
  • Sal i pebre
  • 0,5 l de tomàquet en conserva
  • 1 bitxo
  • 1 ou
  • 50 g de codonyat

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una paella amb foc amb oli abundant i confiteu-hi les nyàmeres senceres i amb pell fins que estiguin toves.

A continuació, peleu la ceba, piqueu-la, peleu els alls, poseu-ho en una paella juntament amb mig bitxo i sofregiu-ho tot junt. Quan agafi color, afegiu-hi els tomàquets de pot, prèviament escorreguts, i deixeu-ho coure a foc lent fins que s'evapori l'aigua. Seguidament, passeu el sofregit per la batedora, torneu-ho a posar al foc durant una hora perquè recuperi el color i quedi una textura com de melmelada.

Per fer l'allioli de codonyat, poseu en un recipient el codonyat, l'all, l'oli, una mica de sal i l'ou i emulsioneu-ho tot amb la batedora.

Finalment, talleu les patofes/nyàmeres si són grosses.

I ja per acabar, poseu les nyàmeres al plat, feu quenelles del sofregit, aneu-les posant al plat, juntament amb l'allioli de codony i rectifiqueu-ho tot de sal i pebre.
Anar al contingut