“Nuggets” de pollastre amb formatge blau

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Alain Guiard
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hamburgueseria Santa Burg, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La salsa de formatge blau és rica en calci que junt amb la vitamina D que aporta contribueixen a mantenir els ossos sans.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de pits de pollastre
  • 1 llimona
  • 1 branquilló de farigola picada
  • 1 branquilló de sàlvia picada
  • 1 rajolí d'oli d'oliva suau
  • 1/2 l d'oli de gira-sol
  • sal, pebre negre
  • 50 g de farina
  • clara d'ou
  • 300 g pa ratllat tipus “panko”
  • 1 llima
  • Per a la salsa de formatge blau:
  • 150 g de formatge blau “roquefort”
  • 300 g de crema de llet
  • 1/2 all laminat
  • pebre negre
  • 1 c/c de mantega “manière”
  • Per a la mantega “manière”:
  • 10 g de mantega
  • farina

PREPARACIÓ

Per fer la mantega “manière”, barregeu bé, en un bol, la mateixa quantitat de farina que de mantega tova, a punt de pomada.

Per fer la salsa de formatge blau, poseu en un cassó la crema de llet i l'all laminat i feu-ho bullir. Després, afegiu-hi la mantega “manière” perquè espesseixi i deixeu-ho coure uns quants segons. Seguidament, afegiu-hi el formatge blau a trossets, emulsioneu-ho amb el túrmix, corregiu-ho amb pebre negre i reserveu-ho.

A continuació, talleu els pits de pollastre a tires amples, sense pell, marineu-lo amb pell de llimona rallada i unes gotes de llimona, les herbes picades, sal, pebre i un raig d'oli d'oliva i deixeu-lo un dia a la nevera. Després, arrebosseu les tires de pollastre amb la farina blanca, les clares d'ou una mica batudes i el pa ratllat tipus “panko”.

Tot seguit, escalfeu en una paella o cassó l'oli de gira-sol i quan estigui ben calent i fregiu-hi les tires de pollastre. Quan agafin un color ben torrat, poseu-les en un paper absorbent, poseu-hi sal i empolseu-ho amb una mica de pell de llima ratllada al mateix moment.

I ja per acabar, serviu les delícies de pollastre en un plat, amb la salsa de formatge blau a part.