Nuggets de pollastre amb formatge blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alain Guiard
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hamburgueseria Santa Burg, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La salsa de formatge blau és rica en calci que junt amb la vitamina D que aporta contribueixen a mantenir els ossos sans.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de pits de pollastre
- 1 llimona
- 1 branquilló de farigola picada
- 1 branquilló de sàlvia picada
- 1 rajolí d'oli d'oliva suau
- 1/2 l d'oli de gira-sol
- sal, pebre negre
- 50 g de farina
- clara d'ou
- 300 g pa ratllat tipus panko
- 1 llima
- Per a la salsa de formatge blau:
- 150 g de formatge blau roquefort
- 300 g de crema de llet
- 1/2 all laminat
- pebre negre
- 1 c/c de mantega manière
- Per a la mantega manière:
- 10 g de mantega
- farina
PREPARACIÓ
Per fer la mantega manière, barregeu bé, en un bol, la mateixa quantitat de farina que de mantega tova, a punt de pomada.
Per fer la salsa de formatge blau, poseu en un cassó la crema de llet i l'all laminat i feu-ho bullir. Després, afegiu-hi la mantega manière perquè espesseixi i deixeu-ho coure uns quants segons. Seguidament, afegiu-hi el formatge blau a trossets, emulsioneu-ho amb el túrmix, corregiu-ho amb pebre negre i reserveu-ho.
A continuació, talleu els pits de pollastre a tires amples, sense pell, marineu-lo amb pell de llimona rallada i unes gotes de llimona, les herbes picades, sal, pebre i un raig d'oli d'oliva i deixeu-lo un dia a la nevera. Després, arrebosseu les tires de pollastre amb la farina blanca, les clares d'ou una mica batudes i el pa ratllat tipus panko.
Tot seguit, escalfeu en una paella o cassó l'oli de gira-sol i quan estigui ben calent i fregiu-hi les tires de pollastre. Quan agafin un color ben torrat, poseu-les en un paper absorbent, poseu-hi sal i empolseu-ho amb una mica de pell de llima ratllada al mateix moment.
I ja per acabar, serviu les delícies de pollastre en un plat, amb la salsa de formatge blau a part.
Per fer la salsa de formatge blau, poseu en un cassó la crema de llet i l'all laminat i feu-ho bullir. Després, afegiu-hi la mantega manière perquè espesseixi i deixeu-ho coure uns quants segons. Seguidament, afegiu-hi el formatge blau a trossets, emulsioneu-ho amb el túrmix, corregiu-ho amb pebre negre i reserveu-ho.
A continuació, talleu els pits de pollastre a tires amples, sense pell, marineu-lo amb pell de llimona rallada i unes gotes de llimona, les herbes picades, sal, pebre i un raig d'oli d'oliva i deixeu-lo un dia a la nevera. Després, arrebosseu les tires de pollastre amb la farina blanca, les clares d'ou una mica batudes i el pa ratllat tipus panko.
Tot seguit, escalfeu en una paella o cassó l'oli de gira-sol i quan estigui ben calent i fregiu-hi les tires de pollastre. Quan agafin un color ben torrat, poseu-les en un paper absorbent, poseu-hi sal i empolseu-ho amb una mica de pell de llima ratllada al mateix moment.
I ja per acabar, serviu les delícies de pollastre en un plat, amb la salsa de formatge blau a part.