Ñoquis del 29 (Nyoquis del 29) - Argentina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mariana Giacomo i Joan Biosca, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates
  • 165 g de farina
  • 80 g de fècula de blat de moro
  • 1/2 cullerada de mantega
  • 1 ou
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les patates i bulliu-les en força aigua amb sal. Un cop siguin cuites, i quan encara estiguin calentes, aixafeu-les amb mantega per fer-ne puré.
Deixeu refredar aquest puré i, un cop fred, afegiu-hi la farina, la fècula de blat de moro i l'ou. Saleu-ho al vostre gust i comenceu a amassar aquesta barreja.
Un cop s'hagi aconseguit una masa homogènia, feu-ne rotllets.
Talleu aquests rotllets a bocins d'uns 2 cm de llarg i pressioneu-los amb una forquilla (així aconseguireu la forma característica d'aquesta pasta).
Bulliu els nyoquis en força aigua amb sal.
Quan vegeu que pugen a la superfície, vol dir que ja estan a punt.
Serviu els nyoquis acompanyats de la salsa que us agradi més (beixamel, tomàquet, napolitana, bolonyesa...)