Ñoquis del 29 (Nyoquis del 29) - Argentina
- Programa: Karakia
- Cuina: Mariana Giacomo i Joan Biosca, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de patates
- 165 g de farina
- 80 g de fècula de blat de moro
- 1/2 cullerada de mantega
- 1 ou
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les patates i bulliu-les en força aigua amb sal. Un cop siguin cuites, i quan encara estiguin calentes, aixafeu-les amb mantega per fer-ne puré.
Deixeu refredar aquest puré i, un cop fred, afegiu-hi la farina, la fècula de blat de moro i l'ou. Saleu-ho al vostre gust i comenceu a amassar aquesta barreja.
Un cop s'hagi aconseguit una masa homogènia, feu-ne rotllets.
Talleu aquests rotllets a bocins d'uns 2 cm de llarg i pressioneu-los amb una forquilla (així aconseguireu la forma característica d'aquesta pasta).
Bulliu els nyoquis en força aigua amb sal.
Quan vegeu que pugen a la superfície, vol dir que ja estan a punt.
Serviu els nyoquis acompanyats de la salsa que us agradi més (beixamel, tomàquet, napolitana, bolonyesa...)
Deixeu refredar aquest puré i, un cop fred, afegiu-hi la farina, la fècula de blat de moro i l'ou. Saleu-ho al vostre gust i comenceu a amassar aquesta barreja.
Un cop s'hagi aconseguit una masa homogènia, feu-ne rotllets.
Talleu aquests rotllets a bocins d'uns 2 cm de llarg i pressioneu-los amb una forquilla (així aconseguireu la forma característica d'aquesta pasta).
Bulliu els nyoquis en força aigua amb sal.
Quan vegeu que pugen a la superfície, vol dir que ja estan a punt.
Serviu els nyoquis acompanyats de la salsa que us agradi més (beixamel, tomàquet, napolitana, bolonyesa...)