No-bake cheesecake (Pastís de formatge sense forn) - Nelson, Nova Zelanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pip Manley, Sitges

INGREDIENTS

  • Per a la base:
  • 10 galetes tipus Digestive
  • 3 cullerades de mantega
  • 3 cullerades de sucre
  •  
  • Pel pastís:
  • 500 g de formatge tipus Philadelphia
  • 50 g de sucre
  • 1 llimona
  • nata muntada
  • trossos de fruita (maduixa, kiwi, plàtan, taronja...)

PREPARACIÓ

Esmicoleu les galetes aixafant-les amb un corró o el que tingueu a mà. La Pip va posar les galetes dins una bossa i les va aixafar amb un pot de llegums.
Aboqueu les galetes en un bol, revisant que no hi hagi quedat cap tros gros, i barregeu-hi 3 cullerades de sucre.
Desfeu 3 cullerades de mantega en un cassó. Quan sigui líquida, aboqueu-la al bol i remeneu-ho. Veureu que us queden una mena de grumolls de galeta. Aboqueu-ho dins un motllo desmuntable i premeu-ho amb la mà perquè els grumolls quedin ben compactats. Això serà la base del pastís.
En un bol, poseu-hi el formatge Philadelphia, el sucre i el suc de la llimona. Remeneu-ho fins que us quedi una crema ben fina i homogènia. Afegiu-hi 3 cullerades ben curulles de nata muntada i barregeu-ho amb molta cura perquè la nata no perdi excessivament l'aire que porta.
Aboqueu aquesta crema al motllo on teniu la base de galeta. Alliseu-ne la superfície i deixeu el pastís a la nevera unes quantes hores, tapat amb paper d'alumini. Fins i tot, és millor si prepareu el pastís d'un dia per l'altre i el deixeu refredar a la nevera tota la nit. Si l'heu preparat amb poc temps, millor que el deixeu al congelador.
Peleu i trossegeu la fruita. Repartiu-la per sobre del pastís. Desemmotlleu-lo amb molt de compte i ja el podeu portar a taula.
 
Nota:
La quantitat de galetes és orientativa. Tot dependrà del diàmetre del motllo i del gruix que vulgueu que tingui la base del pastís.
És important que utilitzeu un motllo desmuntable perquè us anirà molt millor a l'hora de desemmotllar aquest pastís. Com que no és gaire "tradicional" (tipus pa de pessic) l'operació de treure'l del motllo és més delicada.