Niu de verdures amb ou de guatlla

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc López
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Villa Retiro, Xerta (Baix Ebre)

INGREDIENTS

  • 4 pastanagues
  • 1 tall de carbassa
  • 1 nap
  • 200 g de bajoques
  • 200 g de carbassó
  • 8 ous de guatlla
  • 400 g de bolets
  • 1/2 cullerada de vinagre
  • ruca, endívia, endívia morada
  • 50 g d'oliva negra
  • 50 g d'oliva verda
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • fulles d'alfàbrega
  • cibulet
  • tomàquet confitat
  • cicerol groc
  • pinyons, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el tomàquet confitat, el cicerol groc, les olives negres i verdes tallades a trossos, el cibulet picat, els pinyons, la sal, el pebre, l'alfàbrega, el vinagre, l'oli, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho macerar a la nevera.

Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i una mica de sal, bulliu-hi les bajoques, les pastanagues, la carbassa, el nap i el carbassó, tot tallat a tires ben primes.

Quan estiguin cuites, retireu-les i poseu-les a refredar en un cassó amb aigua i gel.

A continuació, en una paella amb oli ben calent salteu els bolets tallats a làmines gruixudes.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi els ous sense closca i remeneu l'aigua amb una forquilla. Quan estiguin cuits, retireu-los i reserveu-los.

I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb les verdures macerades que teníeu a la nevera, a sobre poseu-hi les verdures bullides, i al costat els ous de guatlla i els bolets.

Podeu guarnir el plat amb una mica de ruca, endívia i endívia morada.