Nero amb peres amb vi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pau Corderas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pepa Tomate, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 talls de 180 g de nero salvatge
  • pètals de flors (opcional)
  • sal i pebre
  • Per a les peres al vi
  • 4 peres
  • 1 l de vi negre
  • 400 g de sucre
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 llima
  • 15 g de farina de blat de moro
  • Per al tàrtar de peres:
  • 2 peres madures
  • 1 manat de cibulet
  • 1 llima
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer les peres amb vi, peleu les peres amb un pelador, deixeu-les senceres, poseu-les en una cassola amb el vi, el sucre, la canyella i la pell de llima i deixeu-les coure a foc lent, durant aproximadament 45 minuts, fins que siguin toves.

Després, traieu les peres de la cassola, reserveu-les, i espessiu el suc de la cassola amb la farina de blat de moro, en un cassó al foc. A continuació, torneu a afegir les peres a la cassola, deixeu que s'amarin de la salsa i reserveu-ho calent.

Per fer el tàrtar, peleu i traieu el cor a la resta de les peres, talleu-les a daus molt petits, piqueu el cibulet, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi la pell de llima ratllada, el suc de llima, la sal i l'oli d'oliva, barregeu-ho bé i reserveu-ho a la nevera.

Mentrestant, salpebreu els talls de nero, suqueu-los amb oli d'oliva i, en una paella ben calenta, marqueu-los pel costat de la pell. Finalment, retireu-los de la paella i acabeu-los de coure al forn durant un parell de minuts a 180 graus, fins que siguin cuits.



I ja per acabar, poseu el tall de nero al centre del plat, una pera al vi i una mica de tàrtar de peres a cada costat, amaniu el plat amb un raig d'oli d'oliva i guarniu-lo amb uns pètals de flors.
Anar al contingut