Nero amb peres amb vi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Corderas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pepa Tomate, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 talls de 180 g de nero salvatge
- pètals de flors (opcional)
- sal i pebre
- Per a les peres al vi
- 4 peres
- 1 l de vi negre
- 400 g de sucre
- 1 branqueta de canyella
- 1 llima
- 15 g de farina de blat de moro
- Per al tàrtar de peres:
- 2 peres madures
- 1 manat de cibulet
- 1 llima
- 100 ml d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per fer les peres amb vi, peleu les peres amb un pelador, deixeu-les senceres, poseu-les en una cassola amb el vi, el sucre, la canyella i la pell de llima i deixeu-les coure a foc lent, durant aproximadament 45 minuts, fins que siguin toves.
Després, traieu les peres de la cassola, reserveu-les, i espessiu el suc de la cassola amb la farina de blat de moro, en un cassó al foc. A continuació, torneu a afegir les peres a la cassola, deixeu que s'amarin de la salsa i reserveu-ho calent.
Per fer el tàrtar, peleu i traieu el cor a la resta de les peres, talleu-les a daus molt petits, piqueu el cibulet, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi la pell de llima ratllada, el suc de llima, la sal i l'oli d'oliva, barregeu-ho bé i reserveu-ho a la nevera.
Mentrestant, salpebreu els talls de nero, suqueu-los amb oli d'oliva i, en una paella ben calenta, marqueu-los pel costat de la pell. Finalment, retireu-los de la paella i acabeu-los de coure al forn durant un parell de minuts a 180 graus, fins que siguin cuits.
I ja per acabar, poseu el tall de nero al centre del plat, una pera al vi i una mica de tàrtar de peres a cada costat, amaniu el plat amb un raig d'oli d'oliva i guarniu-lo amb uns pètals de flors.
Després, traieu les peres de la cassola, reserveu-les, i espessiu el suc de la cassola amb la farina de blat de moro, en un cassó al foc. A continuació, torneu a afegir les peres a la cassola, deixeu que s'amarin de la salsa i reserveu-ho calent.
Per fer el tàrtar, peleu i traieu el cor a la resta de les peres, talleu-les a daus molt petits, piqueu el cibulet, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi la pell de llima ratllada, el suc de llima, la sal i l'oli d'oliva, barregeu-ho bé i reserveu-ho a la nevera.
Mentrestant, salpebreu els talls de nero, suqueu-los amb oli d'oliva i, en una paella ben calenta, marqueu-los pel costat de la pell. Finalment, retireu-los de la paella i acabeu-los de coure al forn durant un parell de minuts a 180 graus, fins que siguin cuits.
I ja per acabar, poseu el tall de nero al centre del plat, una pera al vi i una mica de tàrtar de peres a cada costat, amaniu el plat amb un raig d'oli d'oliva i guarniu-lo amb uns pètals de flors.