Nero a la mallorquina

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cavall Bernat

INGREDIENTS

  • 1 nero de 2,5 a 3 kg
  • 4 o 5 patates grosses
  • 100 g de bledes
  • 100 g d'espinacs
  • 1 tomàquet
  • panses i pinyons
  • 1 ceba tendra
  • 1 porro
  • 50 g de galeta picada
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • sal i pebre blanc
  • julivert
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Peleu les patates i talleu-les a rodanxes.
Després, unteu una safata amb oli, disposeu-hi una base de patates i col·loqueu-hi les supremes de nero, prèviament salpebrades. A part, netegeu els espinacs, les bledes, els porros i la ceba tendra. Talleu-ho tot finament i barregeu-ho. Afegiu-hi el julivert picat, les panses, els pinyons, el pebre vermell i els alls picats. Un cop barrejades les verdures, salpebreu-les i cobriu el peix. Poseu-hi el tomàquet, tallat a rodanxes, a sobre, espolseu-hi una mica de galeta picada, amaniu-ho amb un raig d'oli i poseu-ho a coure al forn a una temperatura de 170º, de 10 a 15 minuts. Un cop cuit ja ho podeu servir.