Natilla (Flam de coco) - Bogotà, Colòmbia

INGREDIENTS

  • 1 coco
  • 2 l de llet
  • 2 tasses de maizena
  • 1/2 kg de panela
  • 1 canó de canyella

PREPARACIÓ

Amb l'ajuda d'un punxó i un martell, i anant amb molt de compte, feu un parell de forats a la part superior del coco i buideu-ne l'aigua que porta. Reserveu-la.
Després, obriu-lo, retireu-ne la closca i trossegeu-lo.
Esbandiu els trossos de coco a raig d'aixeta perquè quedin nets de les pellofes que s'hi puguin haver enganxat. Ratlleu els trossos de coco. Ho podeu fer a mà, que és força cansat, o amb l'ajut d'una picadora i acabareu abans.
Barregeu mig litre de llet amb la maizena, procurant que no hi quedin grumolls.
La resta de la llet poseu-la en una cassola al foc, juntament amb la panela. Si voleu, podeu afegir-hi, també, l'aigua del coco. Si no, la podeu reservar per a alguna altra preparació. Tingueu present la mida de la cassola, que ha de ser grossa, ja que després hi heu d'afegir la resta d'ingredients. Remeneu-ho una mica perquè la panela es vagi desfent i aboqueu-hi la llet amb maizena. Ara, amb el foc al mínim, heu d'anar-ho remenant tota l'estona fins que qualli.
Quan vegeu que la consistència comença a espessir força, esmicoleu-hi una mica de canyella per aromatitzar-ho. Continueu remenant-ho fins que la barreja es desenganxi fàcilment de la cullera. Això voldrà dir que ja està a punt perquè hi afegiu el coco ratllat. Remeneu-ho uns quans minuts perquè quedi ben barrejat i ja ho podeu retirar del foc.
Aboqueu-ho en un parell de bols grossos i deixeu-los refredar, a temperatura ambient una estona i després dins la nevera fins que sigui el moment de portar-ho a taula. Si ho preferiu, podeu abocar-ho en bols individuals.

Anar al contingut