Nasi tumpeng (Con d'arròs) - Indonèsia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Devy Torrein, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • arròs de gra llarg
  • llet de coco
  • cúrcuma
  • citronella
  • aigua

PREPARACIÓ

Barregeu la llet de coco, l'aigua i la cúrcuma fins que quedi tot ben desfet. Feu coure l'arròs amb aquesta barreja i un tros de citronella per aromatitzar-lo. La proporció sol ser de dos gots i mig d'arròs per dos gots i mig d'aigua i mig pot de llet de coco. Amb una cartolina forrada de paper d'alumini, munteu un con una mica punxegut. Un cop tingueu l'arròs cuit i escorregut, ompliu-ne el con i premseu ben premsat l'arròs perquè no quedin buits a dins. Després, aboqueu-lo sobre una safata prou gran perquè tot al voltant hi puguin cabre la resta de preparacions que acompanyaran aquest arròs, com poden ser, per exemple, sambal goreng udang, ayam bumbu plecing, telur belado, urap o mi goreng (consulteu-ne les receptes a part).