Naps negres farcits de peu de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Colom
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Reserves
INGREDIENTS
- 8 naps negres
- 2 peus de porc
- 1 cullerada de llard
- 1 copeta de vi ranci
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 gra d'all
- 1 ametlla
- julivert
- sal
- pebre
- oli
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, poseu oli en una paella al foc i fregiu-hi la ceba.
Quan agafi color, afegiu-hi el tomàquet triturat i deixeu-ho coure a foc lent. Mentrestant, talleu els peus de porc, que prèviament haureu bullit en una olla amb aigua, porro, pastanaga, api, tomàquet i una mica de conyac, i que després haureu desossat. Quan tingueu el sofregit reduït, afegiu-hi una mica de brou d'haver bullit els peus de porc, apugeu el foc i deixeu-ho bullir durant uns 20 minuts. Per fer la picada, poseu les ametlles, les avellanes, un carquinyoli, una mica de julivert, un gra d'all i un polsim de sal, i aixafeu-ho. Tot seguit, aboqueu-hi una copa de vi ranci. A continuació, passeu la salsa per un colador xinès i torneu a posar-la a la paella. Incorporeu-hi els peus de porc i la picada, i deixeu-ho coure durant un quart d'hora. Mentrestant, escalfeu el llard en una paella amb oli. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi els naps, que prèviament haureu tallat, buidat i bullit durant 3 minuts i que després haureu escorregut, i les boles que haureu fet quan els heu buidat. Quan agafin una mica de color, farciu-los amb el sofregit i poseu-los en un plat amb les boles de nap i una mica de sofregit al voltant.
Quan agafi color, afegiu-hi el tomàquet triturat i deixeu-ho coure a foc lent. Mentrestant, talleu els peus de porc, que prèviament haureu bullit en una olla amb aigua, porro, pastanaga, api, tomàquet i una mica de conyac, i que després haureu desossat. Quan tingueu el sofregit reduït, afegiu-hi una mica de brou d'haver bullit els peus de porc, apugeu el foc i deixeu-ho bullir durant uns 20 minuts. Per fer la picada, poseu les ametlles, les avellanes, un carquinyoli, una mica de julivert, un gra d'all i un polsim de sal, i aixafeu-ho. Tot seguit, aboqueu-hi una copa de vi ranci. A continuació, passeu la salsa per un colador xinès i torneu a posar-la a la paella. Incorporeu-hi els peus de porc i la picada, i deixeu-ho coure durant un quart d'hora. Mentrestant, escalfeu el llard en una paella amb oli. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi els naps, que prèviament haureu tallat, buidat i bullit durant 3 minuts i que després haureu escorregut, i les boles que haureu fet quan els heu buidat. Quan agafin una mica de color, farciu-los amb el sofregit i poseu-los en un plat amb les boles de nap i una mica de sofregit al voltant.