Muu wo (Pastissets de llenties "moong") - Nepal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Raju Shakya, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de llenties moong
  • gingebre
  • 2-3 alls
  • aigua
  • oli

PREPARACIÓ

Deixeu les llenties moong en remull amb aigua una bona estona. Després esbandiu-les 3 o 4 cops, canviant l'aigua cada vegada. Deixeu-les escórrer.
Prepareu una pasta matxucant uns quants alls amb gingebre i sal al gust. Passeu per la batedora les llenties amb unes quantes cullerades de pasta d'alls i gingebre. Us ha de quedar una massa compacta, gens aigualida.
Poseu una paella al foc amb molt poc oli; si en trobeu de llavors de mostassa, molt millor, és el que solen utilitzar al Nepal. Fregiu-hi porcions de la mida d'un ou de pasta de llenties. Aplaneu lleugerament les boles, que us quedin d'un gruix d'un dit, més o menys (com si volguéssiu donar forma a una hamburguesa). Quan siguin daurades d'un costat, gireu-les. Aneu afegint unes quantes gotes d'oli a la paella a mesura que aneu fregint porcions.
Serviu-les acompanyades d'una tassa de te, per esmorzar o berenar.