Mussaca de bolets
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Marta Herrero de Vallgorguina
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- rovellons
- trompetes de la mort
- 1 ceba
- tomàquet ratllat o salsa de tomàquet
- 250 g de carn picada
- 4 albergínies mitjanes
- formatge ratllat
- mig got de vi blanc
- Per fer la beixamel:
- 80 g de mantega
- 80 g de farina
- 700 cl de llet
- nou moscada
- mantega
- sal
PREPARACIÓ
1. Trieu els bolets, netegeu-los i talleu-los. Passeu-los per la paella i reserveu-los.
2. Poseu la ceba tallada en una paella i un cop enrossida afegiu-hi la carn picada (que haureu salpebrat prèviament).
3. Incorporeu-hi la salsa de tomàquet i el mig got de vi blanc.
4. Mentrestant, talleu les albergínies a rodanxes i enfarineu-les. Fregiu-les en oli ben calent i deixeu-les sobre un paper absorbent per retirar-ne l'excés d'oli.
5. Un cop fregides, ja podeu muntar la mussaca posant primer una capa d'albergínia. Heu de cobrir tota la safata.
6. Tot seguit poseu-hi una segona capa de sofregit de carn i una tercera capa amb els rovellons que heu reservat. Per acabar afegiu-hi una altra capa de carn picada i formatge ratllat i cobriu-ho tot amb una última capa d'albergínia.
7. Passeu les trompetes de la mort per una paella i afegiu-les a la beixamel. Tritureu-ho tot bé i cobriu la mussaca amb aquesta salsa.
8. Poseu-hi formatge ratllat al damunt i gratineu-ho al forn (uns 10 minuts a 180º).
2. Poseu la ceba tallada en una paella i un cop enrossida afegiu-hi la carn picada (que haureu salpebrat prèviament).
3. Incorporeu-hi la salsa de tomàquet i el mig got de vi blanc.
4. Mentrestant, talleu les albergínies a rodanxes i enfarineu-les. Fregiu-les en oli ben calent i deixeu-les sobre un paper absorbent per retirar-ne l'excés d'oli.
5. Un cop fregides, ja podeu muntar la mussaca posant primer una capa d'albergínia. Heu de cobrir tota la safata.
6. Tot seguit poseu-hi una segona capa de sofregit de carn i una tercera capa amb els rovellons que heu reservat. Per acabar afegiu-hi una altra capa de carn picada i formatge ratllat i cobriu-ho tot amb una última capa d'albergínia.
7. Passeu les trompetes de la mort per una paella i afegiu-les a la beixamel. Tritureu-ho tot bé i cobriu la mussaca amb aquesta salsa.
8. Poseu-hi formatge ratllat al damunt i gratineu-ho al forn (uns 10 minuts a 180º).