Musclos en escabetx suau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís M. Feliu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: L'Aliança d'Anglès, Anglès (Selva)
- Informació nutricional -Obre
Els musclos son rics en ferro i resulten molt interessants per a aquelles persones a qui no els agrada la carnAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per als musclos:
- 24 musclos grossos
- 1 branca de julivert
- mitja ceba
- Per a l'escabetx:
- 20 cl d'oli d'oliva verge
- mitja ceba de Figueres
- 10 o 12 grans de pebre negre
- 2 fulles de llorer
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de pebre vermell
- 4 cl de vinagre de Xerès (dues cullerades)
- Per al bíter amb taronja:
- 10 cl de Campari
- 20 g de sucre
- 10 cl d'aigua
- La pela d'una taronja tallada fina i petita
- Sidral de taronja (optatiu)
PREPARACIÓ
Per fer els musclos, poseu una olla al foc amb el julivert, la ceba tallada i un dit d'aigua. Quan arrenqui el bull afegiu-hi els musclos, tapeu-ho i deixeu que s'obrin, durant uns 2 minuts. Seguidament, reserveu-ho en un lloc fresc. Un cop fred, traieu els musclos i deixeu-los nets de fils.
Per fer l'escabetx, poseu a foc lent l'oli, el pebre, la ceba tallada, l'all i el llorer. Al cap d'uns 4 o 5 minuts, quan la ceba estigui cuita i els alls daurats, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant un minut. A continuació, afegiu-hi el pebre vermell i el vinagre i torneu-ho a escalfar lentament, afegint-hi els musclos. Després, apagueu el foc, canvieu-ho de recipient i reserveu-ho a la nevera unes 6 hores.
Per fer el bíter de taronja, feu un xarop amb el sucre i l'aigua, en un cassó al foc. Quan el sucre s'hagi desfet, afegiu-hi la pela de taronja, tallada petita, i deixeu-ho coure 10 minuts a foc lent. Tot seguit, afegiu-hi el Campari i deixeu-ho reduir a foc més viu. Quan es comenci a espessir atureu la cocció.
Finalment, deixeu temperar els musclos a temperatura ambient.
I ja per acabar, col·loqueu els musclos temperats en fila en una plata llarga amb una mica d'oli d'escabetx. Al costat dels musclos poseu-hi 5 o 6 gotes del bíter amb taronja i espolseu el plat amb sidral de taronja.
Per fer l'escabetx, poseu a foc lent l'oli, el pebre, la ceba tallada, l'all i el llorer. Al cap d'uns 4 o 5 minuts, quan la ceba estigui cuita i els alls daurats, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant un minut. A continuació, afegiu-hi el pebre vermell i el vinagre i torneu-ho a escalfar lentament, afegint-hi els musclos. Després, apagueu el foc, canvieu-ho de recipient i reserveu-ho a la nevera unes 6 hores.
Per fer el bíter de taronja, feu un xarop amb el sucre i l'aigua, en un cassó al foc. Quan el sucre s'hagi desfet, afegiu-hi la pela de taronja, tallada petita, i deixeu-ho coure 10 minuts a foc lent. Tot seguit, afegiu-hi el Campari i deixeu-ho reduir a foc més viu. Quan es comenci a espessir atureu la cocció.
Finalment, deixeu temperar els musclos a temperatura ambient.
I ja per acabar, col·loqueu els musclos temperats en fila en una plata llarga amb una mica d'oli d'escabetx. Al costat dels musclos poseu-hi 5 o 6 gotes del bíter amb taronja i espolseu el plat amb sidral de taronja.