Musclos en escabetx suau

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís M. Feliu
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: L'Aliança d'Anglès, Anglès (Selva)
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els musclos son rics en ferro i resulten molt interessants per a aquelles persones a qui no els agrada la carn

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per als musclos:
  • 24 musclos grossos
  • 1 branca de julivert
  • mitja ceba
  • Per a l'escabetx:
  • 20 cl d'oli d'oliva verge
  • mitja ceba de Figueres
  • 10 o 12 grans de pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 4 cl de vinagre de Xerès (dues cullerades)
  • Per al bíter amb taronja:
  • 10 cl de Campari
  • 20 g de sucre
  • 10 cl d'aigua
  • La pela d'una taronja tallada fina i petita
  • Sidral de taronja (optatiu)

PREPARACIÓ

Per fer els musclos, poseu una olla al foc amb el julivert, la ceba tallada i un dit d'aigua. Quan arrenqui el bull afegiu-hi els musclos, tapeu-ho i deixeu que s'obrin, durant uns 2 minuts. Seguidament, reserveu-ho en un lloc fresc. Un cop fred, traieu els musclos i deixeu-los nets de fils.

Per fer l'escabetx, poseu a foc lent l'oli, el pebre, la ceba tallada, l'all i el llorer. Al cap d'uns 4 o 5 minuts, quan la ceba estigui cuita i els alls daurats, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant un minut. A continuació, afegiu-hi el pebre vermell i el vinagre i torneu-ho a escalfar lentament, afegint-hi els musclos. Després, apagueu el foc, canvieu-ho de recipient i reserveu-ho a la nevera unes 6 hores.

Per fer el bíter de taronja, feu un xarop amb el sucre i l'aigua, en un cassó al foc. Quan el sucre s'hagi desfet, afegiu-hi la pela de taronja, tallada petita, i deixeu-ho coure 10 minuts a foc lent. Tot seguit, afegiu-hi el Campari i deixeu-ho reduir a foc més viu. Quan es comenci a espessir atureu la cocció.

Finalment, deixeu temperar els musclos a temperatura ambient.

I ja per acabar, col·loqueu els musclos temperats en fila en una plata llarga amb una mica d'oli d'escabetx. Al costat dels musclos poseu-hi 5 o 6 gotes del bíter amb taronja i espolseu el plat amb sidral de taronja.