Musclos en escabetx de remolatxa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    -Obre

    100gr de musclos contenen el doble de ferro que 100gr de vedellaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

  • 1,5 kg de musclos grossos
  • 2 remolatxes crues
  • 2 cebes de Figueres
  • 4 grans d'all
  • llorer
  • 100 ml de vinagre de vi
  • 100 ml de vi de xarel·lo
  • 100 g d'oli
  • sal en escates
  • Ingredients per a la maionesa d'estragó:
  • 150 g d'oli d'oliva
  • sal
  • 50 g de llet
  • un manat d'estragó fresc

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les remolatxes, bulliu-les en un cassó amb aigua i sal. Un cop fredes, talleu-les en llesques molt fines amb l'ajuda d'una mandolina.

A continuació, renteu els musclos i poseu-los en una cassola. Afegiu-hi un rajolí de xarel·lo i deixeu-ho coure per tal que els musclos es vagin obrint.

Mentrestant, talleu la ceba, l'all, el llorer i la remolatxa crua a tiretes molt fines i sofregiu-ho tot en una paella amb força oli. Quan les verdures estiguin toves, afegiu-hi el vinagre i el xarel·lo i deixeu-ho coure a foc lent durant 5 minuts. Després, incorporeu-hi els musclos i apagueu el foc.

Tot seguit, traieu els musclos de la closca i guardeu-los a la nevera perquè s'infusionin amb l'escabetx.

Per fer la maionesa d'estragó, poseu la llet, la sal i les fulles d'estragó en un got de batedora i tritureu-ho. Aneu-hi afegint oli d'oliva fins a aconseguir la textura de maionesa.

I ja per acabar, poseu els musclos i les verdures en escabetx al fons del plat i cobriu-ho tot amb les llesques de la remolatxa bullida. Finalment, poseu la maionesa d'estragó tot al voltant.
Anar al contingut