Musclos amb salses de tomàquet i romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Solé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Barquet, Tarragona
INGREDIENTS
- 32 musclos
- 6 tomàquets
- 6 alls
- julivert
- sal, oli d'oliva
- vinagre i orenga
- Per al romesco:
- 4 alls
- oli d'oliva
- 1 pebrot de romesco fregit
- 2 tomàquets
- 1 bitxo
- 1 llesca de pa
- vinagre
- vi negre
- avellanes
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola sense aigua, deixeu coure els musclos fins que quedin ben oberts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos, i els alls laminats. Quan estiguin ben sofregits, poseu-los en un recipient amb una mica de sal, oli, vinagre, orenga i julivert i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Per fer el romesco, en una altra paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos, els alls laminats i el bitxo. Quan estiguin ben sofregits, afegiu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu el sofregit en un recipient amb el pebrot de romesco, la llesca de pa fregida, les avellanes, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els musclos, posant-hi romesco per sobre a la meitat i salsa de tomàquet a l'altra meitat. Podeu guarnir el plat amb una mica més de salsa al costat.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos, i els alls laminats. Quan estiguin ben sofregits, poseu-los en un recipient amb una mica de sal, oli, vinagre, orenga i julivert i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Per fer el romesco, en una altra paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos, els alls laminats i el bitxo. Quan estiguin ben sofregits, afegiu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu el sofregit en un recipient amb el pebrot de romesco, la llesca de pa fregida, les avellanes, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els musclos, posant-hi romesco per sobre a la meitat i salsa de tomàquet a l'altra meitat. Podeu guarnir el plat amb una mica més de salsa al costat.