Musclos amb salses de tomàquet i romesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Solé
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Barquet, Tarragona

INGREDIENTS

  • 32 musclos
  • 6 tomàquets
  • 6 alls
  • julivert
  • sal, oli d'oliva
  • vinagre i orenga
  • Per al romesco:
  • 4 alls
  • oli d'oliva
  • 1 pebrot de romesco fregit
  • 2 tomàquets
  • 1 bitxo
  • 1 llesca de pa
  • vinagre
  • vi negre
  • avellanes
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola sense aigua, deixeu coure els musclos fins que quedin ben oberts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos, i els alls laminats. Quan estiguin ben sofregits, poseu-los en un recipient amb una mica de sal, oli, vinagre, orenga i julivert i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Per fer el romesco, en una altra paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos, els alls laminats i el bitxo. Quan estiguin ben sofregits, afegiu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu el sofregit en un recipient amb el pebrot de romesco, la llesca de pa fregida, les avellanes, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu els musclos, posant-hi romesco per sobre a la meitat i salsa de tomàquet a l'altra meitat. Podeu guarnir el plat amb una mica més de salsa al costat.