Musclos al vapor calents i freds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Manresa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà
INGREDIENTS
- 2 kg de musclos
- 1 vas de vi blanc
- 1 vas d'aigua
- Sal i pebre
- Llorer
- Per a la vinagreta:
- Pebrot vermell, groc i verd
- Vinagre de xerès
- Sal
- Pebre negre
- 1 raig d'oli d'oliva extra verge
- Per a l'all i oli:
- Ou
- All
- Oli
PREPARACIÓ
Per fer els musclos al vapor, poseu en una paella una mica d'aigua, els musclos, el llorer, una mica de sal, una mica de pebre i el vi.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 4 o 5 minuts a foc fort. Mentrestant, feu l'allioli de manera tradicional.
Per fer la vinagreta, obriu els pebrots, retireu les llavors i talleu-los en dauets ben petits. Després, poseu els dauets en un bol, afegiu-hi vinagre de xerès, un raig d'oli, una mica de sal i una mica de pebre i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu els musclos. Si els voleu servir calents no hi heu d'afegir res més. Si voleu servir els musclos freds, deixeu-los refredar i acompanyeu-los amb una mica de romesco o amb una mica d'allioli.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 4 o 5 minuts a foc fort. Mentrestant, feu l'allioli de manera tradicional.
Per fer la vinagreta, obriu els pebrots, retireu les llavors i talleu-los en dauets ben petits. Després, poseu els dauets en un bol, afegiu-hi vinagre de xerès, un raig d'oli, una mica de sal i una mica de pebre i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu els musclos. Si els voleu servir calents no hi heu d'afegir res més. Si voleu servir els musclos freds, deixeu-los refredar i acompanyeu-los amb una mica de romesco o amb una mica d'allioli.