Musclos al vapor calents i freds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Manresa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà

INGREDIENTS

  • 2 kg de musclos
  • 1 vas de vi blanc
  • 1 vas d'aigua
  • Sal i pebre
  • Llorer
  • Per a la vinagreta:
  • Pebrot vermell, groc i verd
  • Vinagre de xerès
  • Sal
  • Pebre negre
  • 1 raig d'oli d'oliva extra verge
  • Per a l'all i oli:
  • Ou
  • All
  • Oli

PREPARACIÓ

Per fer els musclos al vapor, poseu en una paella una mica d'aigua, els musclos, el llorer, una mica de sal, una mica de pebre i el vi.

Tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 4 o 5 minuts a foc fort. Mentrestant, feu l'allioli de manera tradicional.

Per fer la vinagreta, obriu els pebrots, retireu les llavors i talleu-los en dauets ben petits. Després, poseu els dauets en un bol, afegiu-hi vinagre de xerès, un raig d'oli, una mica de sal i una mica de pebre i remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu els musclos. Si els voleu servir calents no hi heu d'afegir res més. Si voleu servir els musclos freds, deixeu-los refredar i acompanyeu-los amb una mica de romesco o amb una mica d'allioli.
Anar al contingut