Musclos a la marinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Nuri Mataró (treballadora familiar de Mataró)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 kg de musclos
- 4 grans d'all
- julivert
- 4 tomàquets
- 50 g d'ametlles torrades
- 1 c/c de farina
- 1 c/c de pebre vermell dolç
- 1 raig de vermut blanc
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, renteu els musclos, poseu-los en una cassola al foc amb un rajolí de vermut blanc i deixeu que s'obrin al vapor. Quan estiguin oberts, retireu-los, reserveu-los i reserveu també el suc de la cocció.
A continuació, en una paella de ferro amb una mica d'oli sofregiu dos grans d'all tallats molt petits. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet ratllat i el julivert picat i deixeu-ho coure un parell o tres de minuts.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un got de pímer els altres dos grans d'all, les ametlles i una mica del suc de la cocció dels musclos, prèviament colat, i tritureu-ho.
Tot seguit, poseu al sofregit de la paella una cullerada de farina i una de pebre vermell i doneu-hi unes voltes vigilant que no es cremi. Finalment, afegiu-hi la picada, remeneu-ho, incorporeu-hi els musclos i doneu-los un parell de voltes més. Si es vol més suc, s'hi pot tirar una mica més del suc de la cocció dels musclos.
I ja per acabar, ja podeu servir els musclos.
A continuació, en una paella de ferro amb una mica d'oli sofregiu dos grans d'all tallats molt petits. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet ratllat i el julivert picat i deixeu-ho coure un parell o tres de minuts.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un got de pímer els altres dos grans d'all, les ametlles i una mica del suc de la cocció dels musclos, prèviament colat, i tritureu-ho.
Tot seguit, poseu al sofregit de la paella una cullerada de farina i una de pebre vermell i doneu-hi unes voltes vigilant que no es cremi. Finalment, afegiu-hi la picada, remeneu-ho, incorporeu-hi els musclos i doneu-los un parell de voltes més. Si es vol més suc, s'hi pot tirar una mica més del suc de la cocció dels musclos.
I ja per acabar, ja podeu servir els musclos.