Musclos a la marinera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nuri Mataró (treballadora familiar de Mataró)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 kg de musclos
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • 4 tomàquets
  • 50 g d'ametlles torrades
  • 1 c/c de farina
  • 1 c/c de pebre vermell dolç
  • 1 raig de vermut blanc
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, renteu els musclos, poseu-los en una cassola al foc amb un rajolí de vermut blanc i deixeu que s'obrin al vapor. Quan estiguin oberts, retireu-los, reserveu-los i reserveu també el suc de la cocció.

A continuació, en una paella de ferro amb una mica d'oli sofregiu dos grans d'all tallats molt petits. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet ratllat i el julivert picat i deixeu-ho coure un parell o tres de minuts.

Mentrestant, per fer la picada, poseu en un got de pímer els altres dos grans d'all, les ametlles i una mica del suc de la cocció dels musclos, prèviament colat, i tritureu-ho.

Tot seguit, poseu al sofregit de la paella una cullerada de farina i una de pebre vermell i doneu-hi unes voltes vigilant que no es cremi. Finalment, afegiu-hi la picada, remeneu-ho, incorporeu-hi els musclos i doneu-los un parell de voltes més. Si es vol més suc, s'hi pot tirar una mica més del suc de la cocció dels musclos.

I ja per acabar, ja podeu servir els musclos.
Anar al contingut