Musclos a la mantega blanca de llimona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oliver Peña
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: 41º Experience

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per als musclos:
  • 400 g de musclos de roca
  • 1 l d'aigua
  • 25 g de sal fina
  • Per a la reducció del vi blanc:
  • 100 g de vi blanc
  • 20 g d'escalunyes
  • Per a la “mantega blanca” de llimona:
  • 15 ml de reducció de vi blanc
  • 150 g de mantega a daus
  • 30 ml d'aigua de musclos
  • 4 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de nata
  • Altres:
  • cibulet picat
  • 1 llimona (per la pell)
  • sal gruixuda

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua amb sal a bullir en una olla. Seguidament, poseu els musclos en una escumadora i submergiu-los en l'aigua bullint durant uns segons fins que es comencin a obrir. Quan s'hagin obert, poseu-los en un bol, traieu la carn del musclo, coleu el líquid que han deixat anar, renteu les closques i reserveu-ho tot per separat. Després, torneu a posar cada musclo dins d'una closa i reserveu-ho ja per a l'emplatat.

Per fer la reducció de vi blanc, poseu en un cassó el vi blanc amb les escalunyes picades i deixeu-ho reduir fins a un terç del total, durant aproximadament 5 minuts. A continuació, coleu-ho i reserveu-ho.

Per fer la mantega blanca de llimona, poseu en un cassó la reducció de vi blanc amb l'aigua del musclo i el suc de llimona i deixeu que arrenqui el bull. Un cop bulli, afegiu-hi la mantega a daus i remeneu-ho fins que torni a bullir un altre cop. Tot seguit, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la nata, emulsioneu-ho amb un pímer i reserveu-ho en calent.

Finalment, cobriu el fons del plat on emplatareu de sal gruixuda perquè els musclos no es moguin, col•loqueu els musclos sobre la sal i deixeu-ho coure al forn durant 4 minuts a 120 graus fins que la carn sigui tèbia.

Mentre s'escalfen els musclos, piqueu el cibulet.

I ja per acabar, salseu cada musclo amb una cullerada generosa de la mantega de llimona i guarniu-los amb un polsim de cibulet picat i una mica de pell de llimona, ratllada al moment.
Anar al contingut