Múrgules amb crema de fetge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carlos Alconchel
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Windsor, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de múrgules fresques
- 100 g de fetge gras
- 50 ml de suc de tòfona negre
- 00 ml de crema de llet
- 50 g de mantega
- sal Maldon
- pebre negre
- 250 ml de brou d'au
- cibulet
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb mantega, poseu-hi les múrgules, netejades, tapeu la paella i deixeu-ho sofregir durant 5 minuts.
Després, afegiu-hi el suc de tòfona i deixeu-ho reduir uns minuts.
Seguidament, poseu-hi la crema de llet, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reduir uns minuts més.
Mentrestant, talleu el fetge gras per la meitat, feu-ne uns quants daus amb una meitat i reserveu l'altra.
A continuació, afegiu els daus de fetge a la paella de les múrgules, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, retireu-ne la meitat i reserveu-la en un plat.
Per fer la crema, poseu a la Thermomix la resta de múrgules i fetge gras que teniu a la paella, afegiu-hi el brou d'au i tritureu-ho.
Tot seguit, en una paella sense oli salteu el tall de fetge gras que tenieu reservat.
I ja per acabar, emplateu les múrgules amb el fetge gras que teníeu reservades, amaniu-les amb una mica de sal Maldon i en una copa poseu-hi la crema de fetge i guarniu-la amb una mica de sal Maldon, pebre negre, cibulet picat i un raig d'oli.
Després, afegiu-hi el suc de tòfona i deixeu-ho reduir uns minuts.
Seguidament, poseu-hi la crema de llet, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reduir uns minuts més.
Mentrestant, talleu el fetge gras per la meitat, feu-ne uns quants daus amb una meitat i reserveu l'altra.
A continuació, afegiu els daus de fetge a la paella de les múrgules, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, retireu-ne la meitat i reserveu-la en un plat.
Per fer la crema, poseu a la Thermomix la resta de múrgules i fetge gras que teniu a la paella, afegiu-hi el brou d'au i tritureu-ho.
Tot seguit, en una paella sense oli salteu el tall de fetge gras que tenieu reservat.
I ja per acabar, emplateu les múrgules amb el fetge gras que teníeu reservades, amaniu-les amb una mica de sal Maldon i en una copa poseu-hi la crema de fetge i guarniu-la amb una mica de sal Maldon, pebre negre, cibulet picat i un raig d'oli.