Mürabba (Maduixots cuits) - Abseron, Azerbaidjan

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lala Muradova, Tarragona

INGREDIENTS

  • Per a 4-6 persones:
  • 1/2 kg de maduixots
  • sucre
  • aigua

PREPARACIÓ

Retireu les fulletes del cap de cada maduixot. Esbandiu-los a raig d'aixeta però no els talleu, deixeu-los sencers.
Poseu els maduixots en una paella o cassola. Aboqueu-hi força sucre per sobre i deixeu-los reposar com a mínim unes 3 hores. Això farà que deixin anar part del seu suc.
Després, poseu la paella al foc, força fluix, i tapeu-la. De tant en tant, sacsegeu-la per moure els maduixots, és millor fer-ho d'aquesta manera que remenar-los amb cullera. Veureu que els maduixots i el sucre van fent una mena d'escuma. Retireu-la amb una cullera per tal que el suc quedi amb el mínim d'impureses possible i els maduixots no s'enganxin entre ells.
Passats uns 10 minuts, quan vegeu que els maduixots ja són força tous, retireu la paella del foc, destapeu-la i deixeu que la fruita agafi la temperatura ambient abans de passar-la a un bol i deixar-la refredar dins la nevera, amb el bol tapat amb paper film.
Poseu 3 o 4 maduixots dins de cada copa, amb una mica del seu suc, i serviu-ho juntament amb una tassa de te i unes pastes (vegeu-ne recepta a part).
De fet, la mürəbbə no són ben bé unes postres ja que se sol menjar per acompanyar el te ¿normalment te negre amb llimona- a l'hora de berenar o també se serveix en qualsevol moment del dia, quan arriba una visita a casa.
També podeu preparar mürəbbə amb qualsevol altra fruita (cireres, meló, préssec, tomàquet...) o, fins i tot, amb pètals de rosa.

Anar al contingut